Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

Most már érezni a piaci kínálaton, hogy végre nyár van. A napsütés és az eső jót tett a zöldségeknek és gyümölcsöknek. A hazai termések már többnyire szabadföldiek. Csodás színekben pompázik a piac. Kicsik és nagyok kedvenceitől roskadoznak a pultok: érik az eper, cseresznye, málna, ribizli. Nézzük meg, mi kerül így nyár elején az asztalra!

A tavasz egyik kedvenc zöldsége a spárga. De hogyan válasszunk jó minőséget és egyáltalán hogyan készítsük el megfelelően? Mi a különbség a fehér és a zöld spárga között? Mitől lesz egyik ilyen színű, a másik pedig olyan? És miért érdemes cukros vízben főzni? Spárga alapok következnek, történelmi érdekességekkel és profi konyhai tippekkel fűszerezve.


Recept - Virágok a tányéron

Virágevő cikkünkből már kiderült, számtalan virág landolhat a tányérunkon amiről eddig nem is gondoltuk volna. Legnépszerűbb, legegyszerűbb felhasználásuk a befőzés. Kandírozhatjátok a szirmokat, de készülhet belőlük szirup, szörp, lekvár és zselé. Vagy díszíthetnek desszertet, salátát.


Együnk virágot!

Bodzavirág, sáfrány, kapribogyó és szegfűszeg. Mi a közös bennük? A cím persze már elárulta, igen, mindegyik virág. A sáfrány a fűszersáfrány bibéje, a kapribogyó a kapricserje tartósított bimbója, a bodzaszörp a bodzavirágból készül, a szegfűszeg pedig egy madagaszkári mirtuszféle szárított bimbója. És nem is szükséges ilyen távoli vidékekre látogatnunk az illatos-ízes szirmokért. Meg fogtok lepődni, mennyi virág kínálkozik a tányérunkra a kertünkből, rétekről, erdőkből.


Az első tavaszi napsugarak sokunkat kicsalogatnak a szabadba, és mi sem lehet kellemesebb a napfürdőzéssel vagy túrázással egybekötött falatozásnál. Arról nem is beszélve, hogy ha gyerekekkel együtt kirándulunk, szinte kötelező harapnivalót is magunkkal vinni, hisz a jó levegőn való futkározás során szinte azonnal megéheznek az apróságok. Lássuk, mi kerüljön a piknikkosárba.



100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog