Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

Recept - Virágok a tányéron

Virágevő cikkünkből már kiderült, számtalan virág landolhat a tányérunkon amiről eddig nem is gondoltuk volna. Legnépszerűbb, legegyszerűbb felhasználásuk a befőzés. Kandírozhatjátok a szirmokat, de készülhet belőlük szirup, szörp, lekvár és zselé. Vagy díszíthetnek desszertet, salátát.


Együnk virágot!

Bodzavirág, sáfrány, kapribogyó és szegfűszeg. Mi a közös bennük? A cím persze már elárulta, igen, mindegyik virág. A sáfrány a fűszersáfrány bibéje, a kapribogyó a kapricserje tartósított bimbója, a bodzaszörp a bodzavirágból készül, a szegfűszeg pedig egy madagaszkári mirtuszféle szárított bimbója. És nem is szükséges ilyen távoli vidékekre látogatnunk az illatos-ízes szirmokért. Meg fogtok lepődni, mennyi virág kínálkozik a tányérunkra a kertünkből, rétekről, erdőkből.


Medvehagyma - A tavasz első hírnöke

Üde zöld leveleivel már március közepén megjelenik a medvehagyma. Nagy gasztronómiai népszerűségre tett szert az elmúlt években, hiszen gyógyhatásai mellett kuriózumnak is számít, évente csupán egy hónapig szedhető és fogyasztható frissen. Népszerűsége azonban sajnos sok szempontból kárára van. Mértéktelen és "szabálytalan" gyűjtése ugyanis veszélyeztetheti túlélését. Ezért összefoglaljuk, mit érdemes tudnotok gyűjtéséről, gyógyhatásairól, és adunk mellé egy illatos tavaszi receptcsokrot is.


100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog