Március végén, április elején kiemelt figyelemnek örvend a medvehagyma. Nem véletlen, hiszen a tavasz egyik első zöldje, ilyenkor nagy vehemenciával vetjük rá magunkat. Ha ennyire szeretjük, fontos, hogy óvjuk is. Szedjük és fogyasszuk környezet- és táplálkozástudatosan, hogy még sokáig a szedhető ehető vadnövények sorában - és a tényérunkon - tudhassuk. Chef Makitól kértünk tanácsot a medvehagyma "tudatos" felhasználását illetően, most az ő tippjeit és receptjeit olvashatjátok.
Üde zöld leveleivel már március közepén megjelenik a medvehagyma. Nagy gasztronómiai népszerűségre tett szert az elmúlt években, hiszen gyógyhatásai mellett kuriózumnak is számít, évente csupán egy hónapig szedhető és fogyasztható frissen. Népszerűsége azonban sajnos sok szempontból kárára van. Mértéktelen és "szabálytalan" gyűjtése ugyanis veszélyeztetheti túlélését. Ezért összefoglaljuk, mit érdemes tudnotok gyűjtéséről, gyógyhatásairól, és adunk mellé egy illatos tavaszi receptcsokrot is.
Minden hónapban kaptok tőlünk egy folyamatosan frissülő gasztronómiai program- és inspiráció csomagot. Lehet belőle csemegézni hétvégére, kávészünetben, olvasnivalónak. Április végén, május elején számtalan szabadtéri program közül válogathattok. Már jó idő van, de a nap még nem perzsel, menjetek piknikezni! Indulnak a szabadtéri termelői piacok is, a friss zöldekből való feltöltekezést, tavaszi piaci nyüzsgést se hagyjátok ki hétvégén!
Piackörkép sorozatunkban hónapról-hónapra kedvet csinálunk a szezonális alapanyagokból való főzéshez, illetve recept gyűjteményünk segítségével ötleteket is adunk hozzá, hogyan készíthetitek el számtalan módon a friss zöldségeket és gyümölcsöket. Április a frissesség hónapja. Vessük hát rá magunkat a zöldekre, tegyünk jót magunkkal és fogyasszunk belőlük minden nap! Gyertek, vásároljunk be az áprilisi piacon!