Minden hónapban kaptok tőlünk egy folyamatosan frissülő gasztronómiai program- és inspiráció csomagot. Lehet belőle csemegézni hétvégére, kávészünetben, olvasnivalónak. Április végén, május elején számtalan szabadtéri program közül válogathattok. Már jó idő van, de a nap még nem perzsel, menjetek piknikezni! Indulnak a szabadtéri termelői piacok is, a friss zöldekből való feltöltekezést, tavaszi piaci nyüzsgést se hagyjátok ki hétvégén!
Április 24. szerda: Mi Fán terem? termelői bemutató - Szatyor Bolt, Budapest
Mirek Barbarával, a Corvinus Egyetem Soroksári Biogazdaságának vezetőjével, a biotermesztésről, a paradicsom sokféleségről, a tájfajták jelentőségéről és személyes tapasztalatairól beszélgethettek.
Itt találjátok a programot.
Április 25. csütörtök - Élelmiszer-önrendelkezés a közétkeztetésben
A Védegylet által szervezett egész napos (és ingyenes) szakmai fórumot különösen ajánljuk szülők, leendő szülők figyelmébe.
Előadások időpontját és pontos helyszínt itt találjátok.
Április 25. csütörtök - Nemzetközi zsidó konyha kurzus Raj Ráchellel
Jelentkezés és menü: Makifood Főzőiskola
Április 26. péntek - Leonardo Kert (Közösségi Kertek) - Beszéljünk Zöldségeket!
Piknik és rendhagyó irodalmi est kertekről és kertészkedésről tábortűz mellett.
Itt találjátok a programot.
Április 26. péntek - Obento japán piknik kurzus Makival
Jelentkezés és menü: Makifood Főzőiskola
A Perolz magazin tavaszi lapszáma
Kirándulás, szabadtér, gasztronómia és művészet találkozása. Nagyon szép tavaszi olvasnivaló gyönyörű fotókkal, és izgalmas, szezonális receptekkel.
Lapozgassátok, gyönyörködjetek!
Káptalantóti Liliomkert termelői piac (minden vasárnap)
Ha a Balaton környékén jártok valamelyik hétvégén, ide mindenképpen látogassatok el!
Termelői piac Tokaj-Hegyalján, a Disznókő birtokon (minden hónap 2. vasárnapján)
A programokat itt találjátok.
Május eleji program ízelítő:
Május 4. szombat - Szatyor Bolt 1 éves születésnapja
Termelői előadások, workshopok, házi finomságok, gyerekprogramok várnak minden érdeklődőt a Szatyor Boltban.
Május 4. szombat - Alap késtechnika kurzus Makival
Jelentkezés és menü: Makifood Főzőiskola
Május 4. szombat - Ázsiai tészta kurzus Makival
Jelentkezés és menü: Makifood Főzőiskola
Május 6. hétfő - Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (Meatless Monday at Makifood)
A vacsora vendégházigazdája (Maki mellett) Nemes Attila, a Based on Pig projektvezetője.
A vacsorára itt tudtok regisztrálni.
A programok folyamatosan frissülnek, érdemes visszalátogatni!
A ti programjavaslataitokat is várjuk a 100fok facebook oldalán.