AJÁNLÓ
 
14:03
2013. 04. 09.
A minden hónapban megrendezésre kerülő Húsmentes Hétfői Vacsoraklub vendégei ezúttal (október...
A bejegyzés folyatódik
 
14:03
2013. 04. 09.
Ősz eleje a nagy befőzések ideje! Sok kedvencünknek ilyenkor jön el a szezonja: a körte, alma,...
A bejegyzés folyatódik
 
14:03
2013. 04. 09.
Rönky Balázs, a termelőtől.hu megálmodója. Projektjének célja, üzenete közel áll filozófiánkhoz,...
A bejegyzés folyatódik
 
14:03
2013. 04. 09.
Javában benne vagyunk a befőzőszezonban. A sárgabarack, eper és meggy ideje már leáldozott,...
A bejegyzés folyatódik
 
14:03
2013. 04. 09.
A tavaszból pár nap alatt hirtelen nyár lett, mi pedig nagy örömmel zúdulunk ki a szabadba!...
A bejegyzés folyatódik
Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

Programok és inspiráció áprilisra

Minden hónapban kaptok tőlünk egy folyamatosan frissülő gasztronómiai program- és inspiráció csomagot. Lehet belőle csemegézni hétvégére, kávészünetben, olvasnivalónak. Április végén, május elején számtalan szabadtéri program közül válogathattok. Már jó idő van, de a nap még nem perzsel, menjetek piknikezni! Indulnak a szabadtéri termelői piacok is, a friss zöldekből való feltöltekezést, tavaszi piaci nyüzsgést se hagyjátok ki hétvégén!


Április 24. szerda: Mi Fán terem? termelői bemutató - Szatyor Bolt, Budapest
Mirek Barbarával, a Corvinus Egyetem Soroksári Biogazdaságának vezetőjével, a biotermesztésről, a paradicsom sokféleségről, a tájfajták jelentőségéről és személyes tapasztalatairól beszélgethettek.
Itt
találjátok a programot.

Április 25. csütörtök - Élelmiszer-önrendelkezés a közétkeztetésben
A Védegylet által szervezett egész napos (és ingyenes) szakmai fórumot különösen ajánljuk szülők, leendő szülők figyelmébe.
Előadások időpontját és pontos helyszínt itt találjátok.

Április 25. csütörtök - Nemzetközi zsidó konyha kurzus Raj Ráchellel
Jelentkezés és menü: Makifood Főzőiskola

Április 26. péntek - Leonardo Kert (Közösségi Kertek) - Beszéljünk Zöldségeket!
Piknik és rendhagyó irodalmi est kertekről és kertészkedésről tábortűz mellett. 
Itt találjátok a programot.

Április 26. péntek - Obento japán piknik kurzus Makival
Jelentkezés és menü: Makifood Főzőiskola

A Perolz magazin tavaszi lapszáma

Kirándulás, szabadtér, gasztronómia és művészet találkozása. Nagyon szép tavaszi olvasnivaló gyönyörű fotókkal, és izgalmas, szezonális receptekkel.
Lapozgassátok, gyönyörködjetek!

Káptalantóti Liliomkert termelői piac (minden vasárnap)
Ha a Balaton környékén jártok valamelyik hétvégén, ide mindenképpen látogassatok el!

Termelői piac Tokaj-Hegyalján, a Disznókő birtokon (minden hónap 2. vasárnapján)
A programokat itt találjátok.


Május eleji program ízelítő:

Május 4. szombat - Szatyor Bolt 1 éves születésnapja
Termelői előadások, workshopok, házi finomságok, gyerekprogramok várnak minden érdeklődőt a Szatyor Boltban.

Május 4. szombat - Alap késtechnika kurzus Makival
Jelentkezés és menü: Makifood Főzőiskola

Május 4. szombat - Ázsiai tészta kurzus Makival
Jelentkezés és menü: Makifood Főzőiskola

Május 6. hétfő - Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (Meatless Monday at Makifood)
A vacsora vendégházigazdája (Maki mellett) Nemes Attila, a Based on Pig projektvezetője.
A vacsorára itt tudtok regisztrálni.


A programok folyamatosan frissülnek, érdemes visszalátogatni!
A ti programjavaslataitokat is várjuk a 100fok facebook oldalán.

100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog