AJÁNLÓ
 
16:20
2013. 05. 01.
A bodza nagy kedvenc, nem is kell magyaráznunk, hogy miért érdemes gyűjteni. A hagyományos...
A bejegyzés folyatódik
 
16:20
2013. 05. 01.
Igazán nem panaszkodhatunk az időjárásra, a gyenge kezdés után elég erőteljesen kitavaszodott....
A bejegyzés folyatódik
 
16:20
2013. 05. 01.
Májusi piacmustránkból kiderül, mik azok az alapanyagok, melyeket érdemes most frissen beszerezni...
A bejegyzés folyatódik
 
16:20
2013. 05. 01.
A májusi piac maga a csábítás! Ebben a sokszínű választékban elveszve hajlamos vagyok rá,...
A bejegyzés folyatódik
 
16:20
2013. 05. 01.
A minden hónapban megrendezésre kerülő Húsmentes Hétfői Vacsoraklub vendégei ezúttal (október...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

Májusi programok - Ki a szabadba!

A tavaszból pár nap alatt hirtelen nyár lett, mi pedig nagy örömmel zúdulunk ki a szabadba! Borkóstolók, színvonalas vidéki éttermek, termelői és bio piacok, lakásétterem, tapas bár és street food mellett számtalan ízes-színes programot ajánlunk nektek a korai nyárra.


A Makifood Főzőiskola meghosszabbította pünkösdi akcióját!
Május végéig akciósan (5500Ft-ért) regisztrálhattok a Befőzés, Francia cukrászat és Sütés nélküli nyári sütemények órákra!

Jelentkezés és az órák menüje: Makifood Főzőiskola

Május 29. szerda - Based On Pig teadélután
14:00-16:00 között a Vivart Fesztivál keretében zajlik a Based On Pig teadélutánja az OS Kantine-ban. (Budapest, VI. Weiner leó utca 5.) Megismerkedhetsz a BOP csapatával, és ha vannak kérdéseid most választ kaphatsz rájuk. Teáz
ás és beszélgetés közben bepillanthattok a konyhai kísérletek kulisszái mögé.
Az esemény facebook oldala itt.


Május 31. - Június 2. - Gourmet Fesztivál
(Budapest, Millenáris Park)

Az idei fesztiválon már szinte a teljes hazai élmezőny bemutatkozik, a vidéki Magyarország gyöngyszemeitől a budapesti sztárséfekig. Egy helyen elérhetővé, megkóstolhatóvá teszik az ország legjobbjait: a legkiválóbb kistermelők, sajtkészítők és az éttermesek találkozhatnak egymással és a közönséggel.
Résztvevő éttermek és programok listája itt.

Május 31. - Június 2.  - Kárpát-medencei Borászok és Zenészek Találkozója (Budatétény)
Magyarország egyik legszebb és legnagyobb rózsakertje ilyenkor már teljes díszében pompázik. A hazai pincészetek mellett, évről-évre nő a résztvevő határon túli borászok száma is. A szervezők eddig kevéssé ismert, de minőségi borokat előállító pincészeteket is meghívnak, lehetőséget biztosítanak a bemutatkozásukra.

Káptalantóti Liliomkert termelői piac (minden vasárnap)
Ha a Balaton környékén jártok valamelyik hétvégén, ide mindenképpen látogassatok el!

Termelői piac Tokaj-Hegyalján, a Disznókő birtokon (minden hónap 2. vasárnapján)
A programokat itt találjátok.


Ízelítő a júniusi programokból:

Június 3. - Húsmentes Hétfői Vacsoraklub
Jelentkezés és menü: Makifood Főzőiskola

Június 5. - Marmorstein péksége óra
Jelentkezés és menü: Makifood Főzőiskola

Június 6. - Katalán tapas óra
Ha nyár, akkor tapas! A Makifood Főzőiskola mexikói szakácsa, Patricio Paganoni, visszatér, hogy a katalán tapas-ok világába kalauzoljon el minden résztvevőt. A Barcelona és környéki konyha híres a tenger gyümölcseiről, a kolbászokról, a paradicsomról, a padlizsánról és az olívaolajról. A méltán híres konyhára hatással vannak a környékbeli régiók és a mediterrán konyha is. A tapas bárok úton-útfélen érik egymást Barcelonában olyan apró falatkákkal csökkentve a helyiek és turisták éhségét, mint töltött olívabogyók, chorizo (kolbász) gombával, marinált paprika, hagymakarikák sherry ecetben pácolva vagy rák fokhagymás olajban elkészítve.
Jelentkezés és menü: Makifood Főzőiskola

Június 8. - Hagyományos francia cukrászat Saint Tropez-ből (Stephane Gerphagnon)
Jelentkezés és menü: Makifood Főzőiskola

Június 8. - Befőzzünk be együtt!
Jelentkezés és menü: Makifood Főzőiskola

Június 14. - Sütés nélküli és hűsítő sütemények (Márk Szonja)
Jelentkezés és menü: Makifood Főzőiskola

A programok folyamatosan frissülnek, érdemes visszalátogatni!
A ti programjavaslataitokat is várjuk a 100fok facebook oldalán.


Lejárt programok:

Május 4. szombat - Szatyor Bolt 1 éves születésnapja

Termelői előadások, workshopok, házi finomságok, gyerekprogramok várnak minden érdeklődőt a Szatyor Boltban.

Május 4. szombat - Alap késtechnika kurzus Makival
Maki legnépszerűbb óráján már számtalan ismert blogger megfordult. Fűszeres Eszter beszámolóját például itt olvashatjátok.
Regisztráció: Makifood Főzőiskola

Május 4. szombat - Stílusos vidéki éttermiség, Villány
Magyarország legszínvonalasabb vidéki éttermei ezúttal Villányban találkoznak a "közönséggel", ahová minden résztvevő magával hozza a régiójára jellemző ízeket, különleges alapanyagokat és kézműves termékeket. Gyerekeket séf palánta képzővel, kézműves foglalkozásokkal, a felnőtteket különleges ízekkel és remek borokkal várják Villányban.
További információk és programok itt.


Május 4. szombat - Ázsiai tészta kurzus Makival
Ezen az órán a legkülönlegesebb ázsiai (japán, burmai, szecsuáni, stb.) tészta recepteket sajátíthatjátok el Chef Makitól.
Jelentkezés és menü: Makifood Főzőiskola

Május 6. hétfő - Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (Meatless Monday at Makifood)
Az igazi tavaszi alapanyagokból készülő 5 fogásos vacsora (3500Ft) vendégházigazdája (Maki mellett) Nemes Attila, a Based on Pig projektvezetője lesz.
Jelentkezés és menü: Makifood Főzőiskola

Május 8-12. - Pécsi Tavaszi Borfesztivál
Jó borok, remek koncertek és színes kulturális programok invitálják a Széchenyi térre az érdeklődőket. A bor- és gasztro-kulturális fesztiválon újfent felsorakoznak hazánk legkiemelkedőbb borvidékeinek jeles borai.

Május 10-12.  - Street Food Show
Ezen a hétvégén nem kell nyakunkba venni a várost, mert a málnás vagy csokis sörökön, a Marmorstein pékség kemencében sütött pékáruin keresztül, az igazi cannolliig, a vietnámi phó levesen át mindent egy helyen kóstolhatunk. Korábbi nagy kedvencek, bloggerek, írók, népszerű és progresszív gasztrohelyek főznek együtt a Hold utcai piacon, és ezúttal a Szimpla őstermelői piaca is csatlakozik a forgataghoz.
A részletes programot és résztvevő éttermek listáját itt találjátok .


Május 11. szombat - Francia piknik (Hagyományos francia cukrászat órák)
Stephane Gerphagnon , a La Praline főcukrásza minden hónapban új menüvel kápráztatja el az óráira látogatókat. Májusban egy francia piknik kosarat tölthettek meg olyan nyalánkságokkal mint a brioche, madelaine, financiers, biscuit cuillére és biscuit daquoise.
Jelentkezés és menü: Makifood Főzőiskola

Május 11. szombat - Közös Piac (Budapest, Új Gödör Klub, Király utca)
Harmadik alkalommal nyitja meg kapuit a Közös Piac - Közösségi Termelői Vásár, ahol a termelők hatalmas választékkal várják az egészséges és megbízható forrásból származó termelői finomságokra vágyó érdeklődőket.

Május 11-12. - Pécsi Fűszer Ünnep
A fesztivál színes programjaiban lesz köztéri fűszerültetés, közösségi kertészkedés, a Jókain fűszerpiac és Hungarikumok találkozója, grillbajnokság híres séfekkel és népszerű gasztrobloggerekkel, és sok zene. 

Május 12. vasárnap - Maki a tévében és a rádióban
M1 06:30-tól: Család Barát Hétvége c. műsorban Maki Rost Andreával beszélget

Katolikus Rádió 11:30-tól: Édesanyám főztje c. műsorban interjú Makival

Május 16. csütörtök, 18:15 - Dekoltázs Filmklub (Művész Mozi, Odeon Underground)
A Rövidlátók c. japán film vetítését követő beszélgetés vendégei: Pluhár-Schaff Ibolya, Integrál Tai Chi oktató és Maki Stevenson, a Makifood Főzőiskola japán alapítója és séfe.
A programról részletesen itt .

Május 18. szombat - Restaurant Day Budapest
Egy nap, amikor bárki nyithat éttermet! Számos alkalmi étterem külöleges menüjét kóstolhatjátok.
Pontos helyszínek és programok itt.

Május 18-19. - Kislaki Tavasz - Gasztro fesztivál a bor és hal jegyében
Szőlőskislakon a Kislaki Bormanufaktúra minden évben a Kislaki Tavasz c. ünnepséggel köszönti a szezont - sok jó borral és hallal, ismert gasztrohelyek és arcok részvételével.
További információk itt .

Május 18-20. - Pünkösdi Borpiknik, Csopak
A pünkösdi hosszú hétvégén kezdődik idén a szezon a Csopaki strandon, ahol ezeken a napokon a látogatóknak különböző programokkal kedveskednek. Idén először, de hagyományteremtő céllal kerül megrendezésre a Pünkösdi Borpiknik, melyen igazi piknikhangulat mellett finom csopaki borokkal, sport-, tánc- és borbemutatókkal, koncertekkel várják a csopaki strand látogatóit.

Részletes programok itt .

Május 19-20. - Tuba Tanya: A Nagy Ebéd

Négy kemence és négy gasztroblogger (Lila Füge. Fűszeres Eszter, Hódítás a konyhában, Szárnyas Ízvadász) Hajdúszoboszlóhoz közel, egy igazi vidéki tanyán. Gasztrovásár, kézműves- és gyerekprogramok, közös főzés.
Programok és menü itt. 

Május 22. szerda - Marmorstein péksége óra
A Marmorstein Pékség fa tüzelésű kemecében, természetes kovásszal, lassú érésű, adalékanyag mentes kenyereket készít. Ha rajongtok a ropogós, friss illatú kenyérért, péksüteményért, akkor jó hír, hogy Misi júniusban is tart egy órát a Főzőiskolában, ahol a májusi "menütől" eltérő kenyerek elkészítését ismerhetitek meg.
Jelentkezés és menü: Makifood Főzőiskola 

Május 23. csütörtök - Piték a nagyvilágból
Márk Szonja  (az Édesem blog szerzője) óráján a világ legfinomabb pitéit készíthetik el a résztvevők. Francia, amerikai és magyar piték készülnek majd a friss tavaszi gyümölcsök jegyében.
Jelentkezés és menü: Makifood Főzőiskola 

Május 25. szombat - Kamermayer Piknik (Kamermayer tér, Budapest)
A program kora reggeltől késő estig tart, színes, vásári forgatagot hozva a belváros e csodálatos kis terére, ahonnan ezen a napon száműzzük az autókat. A program célja a belvárosban és környékén élők és itt dolgozók közösséggé kovácsolása, a zenék, ízek, tánc közös élvezete által, és annak bemutatása, hogy egy teret milyen jó dolgokra is lehet használni. Például lehet piacozni, tangózni, füvet növeszteni, leheveredni, boldognak lenni. A vásárban megtaláljátok szerzőnk, Kósa Gabriella gyönyörű konyhai textiljeit is.
Részletes program itt. 

Május 25-26. - Wekerlei Székelykapu Napok
(Kós Károly tér, Budapest)
10 és 18 óra között Wekerlei Székelykapu Napok keretében számos érdekes program (előadások, játékok, piknik) várja a családokat a Kós Károly téren. Jelen lesz a Mi kosarunk csapat és a Kispesti Civilek a Közétkeztetésért, a Wekerlei Kertbarát Kör komposzt oktatást kínál az érdeklődőknek. 

Szerzőnket, Kicsi Vút  (Farkas Viktória) vasárnap a Zöld Hajtás közétkeztetős sátrában találjátok, ahol izgalmas fűszerfelismerő játékkal várja a kicsiket és nagyokat. És a vasárnap délutáni közös pikniket se hagyjátok ki!
Programok részletesen itt.  

Május 26. vasárnap - Gyereknap a GrundKertben (Budapest) 
Izgalmas szabadtéri, kertészkedős-főzős programok du.3-tól a GrundKertben (Bp.VIII. Nagytemplom u. 30.). Lesz bográcsozás, kertimozi, gyerekprogramok és a Messzelátó Egyesület jóvoltából paradicsom-palántaosztás!
Részletes program itt

100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog