Az előző posztban megírtuk, hogy miért jó, ha a gyerekek is részt behetnek a főzésben, és azt is, hogy mire kell figyelni, hogyan érdemes elkezdeni, milyen tanácsokat érdemes követni. Most következzen egy olyan recept az Édesem blog szerzőjétől, amit könnyű elkészíteni, a végeredmény pedig biztosan meghozza a kicsik kedvét a következő közös konyhai akcióhoz. Elvégre csoki van benne, egyszerre háromféle.
Mint tudjuk, muffint még a legeslegkezdőbb háziasszony is képes megsütni, így ez a recept arra is tökéletes, hogy ne csak a gyerekeket, hanem magunkat is szoktassuk a konyhai sikerélményekhez, amennyiben kezdők vagyunk. És a jó öreg triplacsokis megoldás még mindig verhetetlen.
Márk Szonja bölcsész és cukrász, most elsősorban az utóbbi. Nem készült erre a hivatásra, első gyereke születése után döntött úgy hogy, inkább azzal foglalkozik, amit igazán szeret csinálni. Elindította az Édesem blogot és cukrász szakmunkás képzettséget szerzett. A Makifood Főzőiskolában a különleges csokoládés sütik és gluténmentes desszertek világába avatja be legújabb kurzusa, a Csokigyár résztvevőit.
Karácsonyi sorozatunk előző részében különleges, forró karácsonyi-téli italokat készítettünk, most pedig saját készítésű gasztro karácsonyi ajándékokkal készülünk tovább az ünnepekre. Mikulásra is könnyen, gyorsan, csak pár alapanyagból elkészíthetünk olyan ajándékokat, melyek minőségben és ízben is vetekednek a bolti kínálattal. Most néhány tippet és receptet kaptok tőlünk - első körben inkább a gyerekek számára kedves mogyorókrém, csokigolyó, szaloncukor, házi (teljesen természetes!) gumicukorkészítésre fókuszálva.
Sokan vélekednek úgy, hogy a magasabb ár biztosan magasabb minőséget is jelent, ám tapasztalataink szerint ez bizony nem ilyen egyszerű. Mint ahogy természetesen az sem, hogy a legolcsóbb mindig ugyanolyan jó. A következőkben a mi tapasztalatainkat olvashatjátok, mi az, amiből olcsón is lehet jó minőséget venni, és mi az, amiért mi, a saját konyhánkban hajlandóak vagyunk kicsit több pénzt adni, mi az amiért érdemes több pénzt adni?