AJÁNLÓ
 
13:21
2016. 05. 02.
Jön a birsalmaszezon! A birsalma illata parfümös, íze nyersen fanyar, de ha tudjuk, hogyan nyerhetjük...
A bejegyzés folyatódik
 
13:21
2016. 05. 02.
Még javában nyár van, de hamarosan jól fog esni egy olyan desszert, amiben "fűtőanyag" is van.  Fügetorta  fotó:...
A bejegyzés folyatódik
 
13:21
2016. 05. 02.
Ha a kánikulában semmi másra nem tudtok gondolni, csak a fagyira és a dinnyére, de már nagyon...
A bejegyzés folyatódik
 
13:21
2016. 05. 02.
Az eperszezonnak lassan vége, de ha még maradt egy kevés, van ötletünk, mit kezdjetek vele! Ez a...
A bejegyzés folyatódik
 
13:21
2016. 05. 02.
A napsütés és a 30 fok már a kanyarban van, és az igazi nyári időhöz egy hidegen is isteni...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

Répatorta cake pop

A répatorta örök kedvenc, megunhatatlan, és számtalan variációban elkészíthető. Írtunk már a gluténmentes változatról, és azt is megírtuk, hogy ha az alaptortánk megvan, ízlés szerint cserélgethetjük benne a zöldségeket. Répa helyett vagy mellett mehet bele cékla, sütőtök, vagy akár cukkini is. Fűszerezésben is el lehet szállni, jó a friss reszelt gyömbérrel, a citrusokkal, a fahéjjal, stb. Érdemes kísérletezni!

Az Édesem blog szerzője, Márk Szonja pedig megalkotta a sütinyalóka változatot.
"Elmondhatatlanul imádom a jó répatortát" - írja a blogon. "Az édes, fűszeres, narancssárgás tortarétegeket, és közte a fanyar krémsajt mázat. "Ebbe az egyharapásnyi sütinyalókába ezt az érzést igyekeztem belesűríteni".

Répatorta cake pop

desszert cake pop répatorta sütemény sütinyalóka édesem márk szonja recept répa

 

Hozzávalók kb. 30 db-hoz:

125 g puha vaj

150 g nádcukor

1/2 narancs

2 db tojás

225 g répa

25 g dió

150 g liszt

1 tk szódabikarbóna

1/2 tk fűszer vegyesen (fahéj, szegfűszeg, gyömbér, szerecsendió, kardamom)

1/2 tk só

130 g krémsajt

250 g fehér csokoládé

darált dió a díszítéshez

Elkészítése:

1. Először megsütöm a répatortát. A vajat alaposan kikeverem a cukorral. Eldolgozom benne a tojásokat is. Hozzáadom a narancs finomra reszelt héját és 2 evőkanál levet is.

2. A lisztet átszitálom a sóval, a szódabikarbónával és a fűszerekkel. Ezt is a vajas részhez keverem.

3. A diót felaprítom, a répát lereszelem, és a masszához keverem.

4. Bármilyen tortaformában süthetem. Egy 26 cm átmérőjű tortakarikában kb. 35 perc alatt sül meg 175 fokon.

5. Ha kihűlt, keverőgép táljába teszem, és a krémkeverő karral felaprítom. Hozzáadom a krémsajtot, és simára keverem.

6. 30 grammos golyókat formázok belőle.

7. A fehér csokoládét vízgőz fölött vagy mikróban felolvasztom. A nyalókapálcikák végét a csokiba mártom, majd a gombócokba szúrom. 15 percre fagyasztóba teszem.

8. Ha a golyók keményre fagytak, kiveszem őket a fagyasztóból, és egyesével a fehér csokoládéba mártom. Azonnal megszórom a darált dióval, mielőtt még megdermedne rajtuk a csoki. Sütőpapírral bélelt tálcára teszem őket egyből mártás után, és hűtőbe teszem. Ha megdermedt rajtuk a csoki, készen vannak.

100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog