AJÁNLÓ
 
15:48
2011. 12. 14.
Még javában nyár van, de hamarosan jól fog esni egy olyan desszert, amiben "fűtőanyag" is van.  Fügetorta  fotó:...
A bejegyzés folyatódik
 
15:48
2011. 12. 14.
Még mindig eper - használjuk ki azt a kevés időt, amíg kapható! Egy olyan desszert következik,...
A bejegyzés folyatódik
 
15:48
2011. 12. 14.
Van, akinek egészségügyi okokból kell mellőznie az étrendjéből a glutént, és vannak,...
A bejegyzés folyatódik
 
15:48
2011. 12. 14.
A nyári melegben nagyon jól tud esni egy adag hűsítő, gyorsan, egyszerűen elkészíthető...
A bejegyzés folyatódik
 
15:48
2011. 12. 14.
Gluténmentesen is lehet könnyen, nagyon jót! Erre bizonyíték a most következő pikk-pakk,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

Alap/Torta 2. - Tömör gyönyör

Itt a hideg idő, és az iskolai születésnapokra és zsúrokra sem árt rákészülni. No meg a hűvösebb, bevackolós időben is bármikor jól jöhetnek a finom sütemények. Tortamustránk első részében összegyűjtöttük az egyszerűen és gyorsan elkészíthető, hűsítő, gyümölcsös, nyári tortákat. Most pedig tömör gyönyör következik a répa- és csokoládétorták csodálatos világában!


Répatorta variációk
(cukkini, sütőtök, cékla)

A répatorta nagy klasszikus, valószínű mindenkinek megvan a maga verziója. A tésztája lágy, nem száraz, krém nélkül is isteni, sokáig eláll. Ideális vendégváró, de reggelire is jól jöhet egy kávé vagy tea mellé, uzsonnásdobozok népszerű kiegészítőjévé válhat.

Lehet benne bátran cserélgetni a zöldségeket, azaz répa helyett vagy mellett mehet bele cékla, sütőtök, vagy akár cukkini is. Én általában a répa felét cserélem le, mindig másra. Fűszerezésben is el lehet szállni, ultra jó a friss reszelt gyömbérrel, a citrusokkal, a fahéjjal, kínai ötfűszerrel és még sorolhatnám. Érdemes kísérletezni!

Ihletadónak pedig íme néhány ízelítő:

Vegán, sütőtöktorta
Klasszikus répatorta
Fügés répatorta
Mákos céklatorta
Gyömbéres répatorta narancsos mascarponéval

Csokoládé torták

A csokitorták két klasszikusa a Sacher-torta és a Dobos torta, melyről nem állítjuk, hogy gyors és egyszerű, de mindenképpen megéri a próbálkozást és az időráfordítást. Könnyítésként íme szerzőnk videója, mely nagyon jól bemutatja mit kell tenni.

És egy receptgyűjtemény kedvenc csokoládétortáinkhoz:

Narancsos csokitorta
Céklás csokitorta
Nyers csokitorta
Avokádókrémes csokitorta
Mandulás mogyorós csokitorta
Málnás csokitorta

Egészséges trükkök sütéshez

1. Teljes kiőrlésű liszt, magvak, pelyhek
- Sütéskor a fehér liszt felét, 1/3-át észrevétlenül helyettesíthetjük barna liszttel. Ilyen arányokat használva a teljes kiőrlésű gabona még nem teszi túl nehézzé a tésztát.

2. Margarin helyett - Kerüljük a hidrogénezett növényi zsiradékok (margarin) használatát, helyette süthetünk "igazi" vajjal, kókuszzsírral, illetve hidegen sajtolt olajokat is használhatunk.

2. Cukor helyett - Használjunk minél kevesebb finomított cukrot, helyette süthetünk mézzel is. Egy tipp: ha reszelt almát, aszalt gyümölcsöket teszünk a sütemények tésztájához, nem szükséges annyi cukrot/mézet használnunk.

A cikket Terei-Vígh Krisztina, az A'la carte kulinária blog szerzője írta.

A 100fok mentora a Makifood Főzőiskola.
Hozzászólásaitokat a 100fok facebook oldalán várjuk. 

100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog