Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

Ahogyan beköszönt a hűvösebb idő, a szervezetünknek is szüksége van melengető ételekre. Grúz sorozatunkban már számos különleges, diós, padlizsános (stb.) étellel megismerkedhettetek. Most egy füstös, paprikás, őszies ízvilágú grúz babragu receptjét hozta el nektek szerzőnk, a grúz konyha specialistája, Vida Kata (Babramegy blog). A recepthez (mint a flexiteriánus konyha) húsos és vegetáriánus opciót is hozott.

Körülbelül 40.000 féle rizst tartanak nyilván világszerte, így első körben a rizsfélék két nagyobb csoportjával ismerkedünk meg. És hogy ne mindig az unalmas köret szerepét játsza, egy kedvcsináló, izgalmas, és ezerféle töltelékvariációval készíthető, jávai rizstekercs receptjét is elhoztuk nektek. (Bónusz: nem elég, hogy gyönyörű és könnyen szállítható, pikk-pakk el is készül!)

Szeptember 1-e sokak számára az iskolakezdést, újra a rohanós hétköznapok kezdetét jelenti. De ez nem feltétlenül kell, hogy azt is jelentse, hogy nincs többé idő főzésre, nap közben főtt, meleg ebéd (vagy vacsora) elfogyasztására. Ez a fél óra alatt összedobható, sűrű, kiadós leves biztos, hogy néha jól jön majd. A zsenge kukoricának pedig még éppen szezonja van.

A diókrémmel készített ételek, diókrémmel megtöltött zöldségek jellegzetes szereplői a grúz konyhának. Padlizsánt már töltöttünk diókrémmel, most pedig egy igazi nyár végi zöldséget, a kápia paprika töltjük meg egy különleges abház diókrémmel. Tökéletes kánikularecept, sütés-főzés nélkül elkészíthető!

Ami az Alföldön eperfa az a Dunántúlon szederfa. Most fellebbentjük a feledés fátyolát néhány vadon termő ehető növényről, gyümölcsről és visszatesszük őket, oda ahová valók, asztalra, tányérra, kamra polcára. Izgalmas kísérleti receptek következnek faeperre és a most érő mákra!


«
1234

100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog