Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

Utolsó hajrában vagyunk a nyári befőzést illetően. Bár az idő már már kifejezetten őszibe fordult, ilyenkor, szeptember elején jön el az ideje a zakuszka (és minden pirospaprikás, kápiás, padlizsános étel) befőzésének. Szerzőnk most egy hagyományos, erdélyi családi receptet oszt meg veletek.

A paradicsom a nyár esszenciája. Ilyenkor nyár végén, ősz elején pedig eljön az ideje, hogy ezeket az esszenciákat valahogyan megőrizzük télre is. Befőzős cikksorozatunkban már sok hasznos és finom tippet kaptatok tőlünk. Most a tartósításnak egy különleges és esszenciális formájához, az aszaláshoz kaptok szerzőnktől, Bede Annától (vegasztrománia) tippeket és egy napfényízű receptet.

Szeptember 1-e sokak számára az iskolakezdést, újra a rohanós hétköznapok kezdetét jelenti. De ez nem feltétlenül kell, hogy azt is jelentse, hogy nincs többé idő főzésre, nap közben főtt, meleg ebéd (vagy vacsora) elfogyasztására. Ez a fél óra alatt összedobható, sűrű, kiadós leves biztos, hogy néha jól jön majd. A zsenge kukoricának pedig még éppen szezonja van.

Hó eleji piackörképünkben számba vesszük az adott hónap szezonális zöldjeit. Így ti is jó előre fel tudjátok jegyezni a naptárba, mikor érdemes lecsó befőzésbe fogni vagy éppen padlizsánkrémből betárazni. Hónapról-hónapra a legfrissebb zöld-aktualitásokhoz csinálunk nektek kedvet a sok izgalmas recepttel, melyet bloggereink gyűjtenek csokorba. Szeptember eleji piac körképünk egy gasztronómiai memoár: Bede Anna emlékkönyve a lecsó ízes-piros hozzátartozóiról, a füstös padlizsánról, a nyarat idéző kukoricáról, zsenge zöldbabról, üstben rotyogó szilváról, napfényes szőlőről és fügéről...

100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog