AJÁNLÓ
 
10:59
2015. 06. 12.
Korábbi posztunkban természetes ajakbalzsamot ajánlottunk arra az esetre, ha meguntad a karácsonyi...
A bejegyzés folyatódik
 
10:59
2015. 06. 12.
Ha még nem mindenkinek vettünk karácsonyra ajándékot, ám szívesen kimaradunk a zsúfolt üzletek...
A bejegyzés folyatódik
 
10:59
2015. 06. 12.
Sokan nem tudják, de az avokádót már az inkák is termelték és fogyasztották. Egy régóta...
A bejegyzés folyatódik
 
10:59
2015. 06. 12.
Tudtátok, hogy az eredeti brownie Chicago-ból származik? Pletykák szerint a sütemény...
A bejegyzés folyatódik
 
10:59
2015. 06. 12.
Közeleg a Húsvét vége, és ismét fejtörést okoz a sok maradék étel? Van egy hely, ahova...
A bejegyzés folyatódik
Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

A palacsintát mindenki szereti, az elkészítésétől azonban sokan ódzkodnak. Túl vékony, túl vastag, csomós, íztelen, elszakad. Soroljuk még? Megkértünk egy profit, szedje össze nekünk az aranyszabályokat. Hogy soha többet ne érjen minket kudarc. Balló Margit, a ROHAMBudapest étterem szakácsa segített.

                                 (Forrás: Édesem blog)

1. Ne spóroljuk ki a tojást! Ne felejtsük el: ez a kötőanyag a tésztában. 
1 liter tejhez 4 tojást használjunk (részletes receptet lásd a cikk végén.)

2. Ne használjunk viszont túl sok olajat! A legjobb, ha előtte egy kis tálkába kiöntjük, és egy ecsettel vékonyan bekenjük a palacsintasütőnk alját. Így biztosan nem fog leégni a palacsinta, és nem is fog tocsogni az olajban.

3. Ha megfelelő receptet használunk, nem nehéz eltalálni a helyes vastagságot, bár ízlés kérdése, hogy valaki a vékonyabb, vagy vasgatagabb tésztát kedveli. Utóbbival az a baj, hogy gyakran nem sül át a közepe, pedig nincs rosszabb a nyers tésztánál...

4. Közepes hőmérsékleten süssük, ne a legmagasabban! Hiába készül el látszólag hamarabb, könnyen előfordulhat, hogy alaposan megpirul, miközben a közepe még nem sült át teljesen.

5. Csomók, jaj. Ha a legnagyobb elővigyázatosság ellenére csomós lesz a tészta, ne dobjuk ki, és ne is álljunk neki kisütni. Elég, ha átszűrjük, vagy egy magasabb tálban botmixerrel kikeverjük belőle a csomókat.

6. Ha tölteléket szánunk bele, értelemszerűen ne tegyünk a tésztába cukrot. Egy csipet só viszont tölteléktől függetlenül, mindig kell bele!

7. Nem mindegy az sem, mennyi összetevővel kezdünk el dolgozni. Először a tojásokat tesszük a tálba. Ehhez adunk körülbelül 3 dl tejet, és az összes lisztet. Ha kikevertük és csomómentes, belekerülhet a többi tej, illetve a szódavíz is. A csipet só tehát kötelező!

8. Ha igazán finom tésztára vágyunk, tegyünk hozzá 2-3 dkg olvasztott vajat!

Hozzávalók:

1 l tej+szódavíz (akár a fele is lehet szódavíz, de elég 1-2 dl-t tenni bele)

4 tojás 

15-16 közepesen púpos ek. BL55-ös (finom) búzaliszt

csipet só

(ha édes tésztát szeretnék: egy csapott ek. nyírfacukor, de ez esetben először a cukrot adjuk a tojásokhoz!)

2-3 dkg olvasztott vaj

kikenéshez jó minőségű napraforgó olaj

Alternatív palacsinta receptek:

Koreai palacsinta újhagymával Makitól

Bodzavirágos palacsinta eperrel és joghurttal

Amerikai palacsinta: alaprecept

Palacsinta gluténmentesen

Zöldborsós amerikai palacsinta reggelire



100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog