AJÁNLÓ
 
09:10
2014. 02. 24.
Az ázsiai konyha elképzelhetetlen az ínycsiklandó, illatos töltött gombócok nélkül, amelyek...
A bejegyzés folyatódik
 
09:10
2014. 02. 24.
Maki Stevenson séf, a Makifood Főzőiskola alapító oktatója adott nekünk tippeket a menü...
A bejegyzés folyatódik
 
09:10
2014. 02. 24.
Nem szépítjük, az izakaya valójában egy italmérés, ahol az italok mellé kis adag, étvágygerjesztő...
A bejegyzés folyatódik
 
09:10
2014. 02. 24.
Ilyen kánikulában bevalljuk, egyáltalán nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt. Persze kalóriát...
A bejegyzés folyatódik
 
09:10
2014. 02. 24.
Az ázsiai tésztaételek a streetfood-ot kínáló éttermek sztárjai. Ha otthon is szeretnéd...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

Az elmúlt több cikkünkben is foglalkoztunk a gyors, és kevés hozzávalóból készülő lepénykenyerekkel. Sorra vettük Európa, Ázsia, Afrika és Amerika különleges és egyszerű, gyorsan elkészíthető lepénykenyereit, és recepteket is hoztunk nektek. Most Chef Maki (a Makifood Főzőiskola alapítója és tanára) hozott nektek egy friss, tavaszias ízekkel megbolondított koreai palacsinta receptet.

Lepénykenyeres cikksorozatunk legutóbbi részében, az ázsiai lepények között írtunk többek között a kínai bingről is. Ez egy búzaliszt alapú lepény, mely Kína egyes részein palacsintához hasonló, vékony, hajlékony tészta, amit serpenyőben sütnek ki és különböző töltelékekkel fogyasztanak, többek között a pekingi kacsát is ebbe göngyölik. 

Pa Jun koreiai zöldhagymás (de sokféle verzióban létező) palacsinta hazájában a kínai binghez hasonlóan népszerű. Maki fehér rizsliszt, barna riszliszt és teljes kiőrlésű búzaliszt keverékéből készíti. A "Pa" koreaiul zöldhagymát jelent. Tehetünk bele zöldségeket, tenger gyümölcseit vagy akár a híres erjesztett koreai savanyúságot, a kimchit is.

Hozzávalók:

1/3 csésze fehér rizsliszt
1/3 csésze barna rizsliszt
1/3 csésze teljeskiörlésű liszt
2 db házi tojás
nagyjából 1/2-1 csésze hideg víz
1 db répa, julienne-re szeletelve
3 szál zöldhagyma, zöld része 3-4 centi hosszú csíkokra vágva
egy 3 cm-es friss gyömbérdarab, meghámozva és julienne-re szeletelve
egy kis csípős chilipaprika darab, kimagozva, julienne-re szeletelve
ízlés szerint 1/2 csésze apróra szelt zöldség vagy kimchi (opcionálisan tenger gyümölcsei, stb.)
só és bors
egy kevés olaj

Egy tálban keverjük össze a különböző fajtájú liszteket. Adjuk hozzá a tojásokat, és adagoljunk a keverékhez kevés vizet apránként, amíg tejszínhez hasonló sűrűségű, sima tésztát kapunk. Fűszerezzük, és adjunk hozzá minden zöldséget. Forrósítsunk olajat egy serpenyőben, és merjünk bele annyi tésztát, hogy 5 cm-es palacsintákat kapjunk. Közepes lángon süssük őket addig, amíg aranybarnák lesznek mindkét oldalukon.

Tálaljuk shoyu szójaszósz, rizsecet, chili és pirított szezámolaj keverékéből készült szósszal.

Fogyaszthatjátok például salátával, vagy wokzöldségekkel.

A cikket és a receptet köszönjük Maki Stevensonnak,  Makifood Főzőiskola tanárának.
A Főzőiskola kurzusai között megtaláljátok többek között Maki ázsiai tematikájú óráit is (Dél-kelet ázsiai streetfood, Japán házi konyha, Obento - japán piknik, stb.)

Hozzászólásaitokat a 100fok facebook oldalán várjuk!

100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog