Vajon lehetséges megunni a medvehagymát? Mire bekövetkezne ez az esemény, kedvenc első tavaszi zöldünk már el is tűnik a piacokról és az erdőkből. Éppen ezért használjuk ki, amíg lehet!
A Homebisztro által elkészített recept nemcsak medvehagymával, hanem spenóttal is nagyon finom - ha valaki eetleg besokallt volna a medvehagymától. A palacsinta lime-os fűszervajjal szerepel - nagyon finom, friss és különleges az íze.
"Viszont a palacsintát mártás nélkül nem ajánlom, így két másik lehetőséget is ajánlok hozzá, ami szintén finom, és közelebb is áll az itthoni ízlésvilághoz" - írja a szerző.
"Köretként egy egyszerű salátát készítettem, kb. 100g rukkolához, vagy salátamixhez vagy madársalátához vagy bébispenóthoz öntetként mindössze kb. 4 evőkanál olívaolajat, egy kiskanál sherry ecetet tettem, majd sóval és borssal ízesítettem. Lehet hozzáadni még 10-12 felezett koktélparadicsomot, vagy nagyon finom hozzá még ez a tavaszi saláta is."
Medvehagymás alacsinta lime-os fűszervajjal
A bodza nem csak limonádéba, hanem joghurtos palacsintatésztába is kerülhet. Finom bodzaaromás palacsinták készülhetnek így - ráadásul pillanatok alatt. A Colors in the kitchen blog receptje következik.
Bodzavirágos palacsinta eperrel, joghurttal
Hozzávalók (20-22 darab 10 cm-es átmérőjű palacsintához, 4 főre elegendő):
2 tojás
1 csapott ek. nyírfacukor
250 g joghurt
2 csipetnyi só
3 ek. olaj
50 ml (szűrt)víz- szénsavmentes
150 g tönkölyliszt
75 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1 tk. sütőpor
1 tk. szódabikarbóna
6 (nagy) bodzavirág (szárai nélkül)
Igen, mostanában elég sok borsós és epres receptet kaptatok tőlünk, de nem bírjuk ki, hogy még egy (két!) reggeli recepttel meg ne ajándékozzunk titeket. Jön a hosszú hétvége, lehet komótosan reggelizni. Ehhez pedig egy édes epres és egy sós, borsós palacsinta receptet is kaptok inspirációnak. Ne felejtsétek el, eper és cukorborsó szezon van, egész évben ez után sóvárgunk!
Egyre többen iktatnak ki az étrendjükből a környezetünkben bizonyos ételeket, alapanyagokat - akár allergia, ételintolerancia, akár egyéb okok miatt (pl. vegetáriánus, vegán, paleo táplálkozás). Múlt héten írtunk a tojás és gluténmentes táplálkozásról, és receptekkel bizonyítottuk (mint pl. ez a csodaszép tej, tojás és gluténmentes répatorta), hogy csak egy kis kreativitás kérdése, hogy kedvezzünk speciális diétán levő ismerőseinknek - illetve az egészségünknek is néha. Most Húsmentes Hétfőre egy "mindenmentes" indiai palacsinta receptet hoztunk nektek. Mikor először ettük Keralában (Dél-India) eszünbe nem jutott volna, hogy ebben a csodálatos palacsintában nincsen se glutén (rizslisztből készül), se tej (kókuszkrém van a tésztájában), se tojás. Elképesztően finom...
Az elmúlt több cikkünkben is foglalkoztunk a gyors, és kevés hozzávalóból készülő lepénykenyerekkel. Sorra vettük Európa, Ázsia, Afrika és Amerika különleges és egyszerű, gyorsan elkészíthető lepénykenyereit, és recepteket is hoztunk nektek. Most Chef Maki (a Makifood Főzőiskola alapítója és tanára) hozott nektek egy friss, tavaszias ízekkel megbolondított koreai palacsinta receptet.