A töltött sült sós tészta jó! Akkor is ha indiai samosa, indonéz panada vagy pastel, olasz calzone, brazil pastel, spanyol empanada vagy empanadilla. Ugyanonnan ered az összes felsorolt streetfood. Mi most a hires spanyol empanadillashoz hoztunk nektek egy receptet. Forró nyári estéken egy pohár bor mellé igazi tapas-bár hangulatot varázsol majd.
Mi is készülünk már a húsvétra. Előző cikkünkben házilag készíthető gasztro ajándékok, sütemények, kekszek, bonbonok receptjét osztottuk meg veletek, most pedig egy jól bevált ünnepi kalácsreceptet variálunk tovább, és töltünk meg mindenféle jóval. A húsvéti reggeli egyik főszereplője lehet ez a sokféleképpen variálható kalács. De bármelyik hétvégi, ünnepi reggeli alkalmával sikert aratna.
Miklós Mihály a Marmorstein Pékség tulajdonosa és egyben pékje népszerű, teltházas órákat tart a Makifood Főzőiskolában. Mindig finomságok kerülnek ki a sütőből és a hallgatók lelkesen távoznak az óráiról megfogadva, hogy ezután ők is sütnek kenyeret és pékárut otthon. A résztvevők kérésére elhoztuk nektek is Misi kalács receptjét, próbáljátok ki, nagyon finom!
Az ősszel eljött az olajos magvak ideje. Ahogyan megérkezik a hűvös a szervezetünk is vágyik a melengető ételekre. Csodálatosan össze vagyunk hangolva a természettel, hiszen ilyenkor érik be a dió, a mandula és a törökmogyoró is. És hogy miért érdemes diót fogyasztani? Összeállításunkból minden jó hatására fény derül.
Sokan vélekednek úgy, hogy a magasabb ár biztosan magasabb minőséget is jelent, ám tapasztalataink szerint ez bizony nem ilyen egyszerű. Mint ahogy természetesen az sem, hogy a legolcsóbb mindig ugyanolyan jó. A következőkben a mi tapasztalatainkat olvashatjátok, mi az, amiből olcsón is lehet jó minőséget venni, és mi az, amiért mi, a saját konyhánkban hajlandóak vagyunk kicsit több pénzt adni, mi az amiért érdemes több pénzt adni?