Rönky Balázs, a termelőtől.hu megálmodója. Projektjének célja, üzenete közel áll filozófiánkhoz, ezért szeretnénk, hogy minél többen megismerjétek a bevásárlásnak azon "alternatív" módját, amelyet ő képvisel. Az interjúnak további aktualitást ad, hogy hamarosan az őszi "évad" első Húsmentes Hétfői Vacsoraklubjának vendége is Balázs lesz.
Javában benne vagyunk a befőzőszezonban. A sárgabarack, eper és meggy ideje már leáldozott, de még komponálhatunk a télre finomságokat őszibarackból, fügéből, szilvából - nem beszélve a csipkebogyóról, szőlőről és a különböző zöldségekről, melyekkel érdemes megtölteni a kamrapolcokat (pl. lecsó, paradicsompüré, savanyúságok, chutneyk). Az Időtetrisz blog szerzői jártak a Makifood Főzőiskola befőzés óráján. Izgalmas beszámolójukat receptekkel tarkították, melyekből ti is ötletet meríthettek a befőzéshez.
A gyümölcsök közül sokak számára az egyik legnagyobb kedvenc az eper. Sajnos maximum egy hónapig élvezhetjük a frissen szedett magyar eper ízét. (Nem, egyáltalán nem hasonlítható össze vele a műanyag dobozban télen is kapható nagy, színtelen, ízetlen spanyol fóliás!) Így érdemes megőrízni belőle pár üveggel lekvár, chutney, dzsemm formájában. A Makifood Főzőiskola tanára, Sárdi Dani most két receptet hozott nektek: a klasszikus eperlekvárét és egy különleges, fűszeres chutney-ét.
Hét elején életmentő konyhai tippeket kaphattatok Chef Makitól kánikulára. Kiderült, mit érdemes enni-inni, mely ételek és italok hűtik le a szervezetünket. Ilyen melegben nagyon jól tud esni egy adag hűsítő, gyorsan, egyszerűen elkészíthető édesség is. Viszont nincs az az elszánt konyhatündér akinek nagy kedve volna bekapcsolni a sütőt. Jó hírünk, hogy vannak olyan sütemények (igen: torták is!), melyek nem igényelnek sütést, csak egy kis türelmet, hogy kivárjuk míg kellőképpen lehűlnek.
A tavaszból pár nap alatt hirtelen nyár lett, mi pedig nagy örömmel zúdulunk ki a szabadba! Borkóstolók, színvonalas vidéki éttermek, termelői és bio piacok, lakásétterem, tapas bár és street food mellett számtalan ízes-színes programot ajánlunk nektek a korai nyárra.