Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

A paradicsom a nyár esszenciája. Ilyenkor nyár végén, ősz elején pedig eljön az ideje, hogy ezeket az esszenciákat valahogyan megőrizzük télre is. Befőzős cikksorozatunkban már sok hasznos és finom tippet kaptatok tőlünk. Most a tartósításnak egy különleges és esszenciális formájához, az aszaláshoz kaptok szerzőnktől, Bede Annától (vegasztrománia) tippeket és egy napfényízű receptet.

Szeptember 1-e sokak számára az iskolakezdést, újra a rohanós hétköznapok kezdetét jelenti. De ez nem feltétlenül kell, hogy azt is jelentse, hogy nincs többé idő főzésre, nap közben főtt, meleg ebéd (vagy vacsora) elfogyasztására. Ez a fél óra alatt összedobható, sűrű, kiadós leves biztos, hogy néha jól jön majd. A zsenge kukoricának pedig még éppen szezonja van.

Tombol a padlizsánszezon! A magyar konyha viszont nem ismer túl sok verziót a padlizsánra. A megszokott padlizsánkrém és zakuszka helyett Maki most egy közel-keleti, fűszeres verziót hozott nektek - előételként (pürésítve, mártogatva) és főételként (egyben hagyva, pitával, salátával) is megállja a helyét.

Befőzés: Csilis paradicsomlekvár

Az augusztus a nagy befőzések hónapja: lecsó, paradicsom, zakuszka, szilvalekvár... Nemrég mirabolán szilvából készítettünk ketchupot, most egy jól bevált pikáns, csilis paradicsomlekvár kerül a kamrapolcunkra. Az alapokhoz kövessétek Befőzési Lexikonunkat, minden hasznos tippet, praktikát lépésről-lépésre leírással megtaláltok benne.

Mi nem azért használjuk fel a zöld paradicsomot - ahogy a Nagyi tanította -, hogy ne vesszen kárba, hanem vadászunk rá a piacok kistermelői kínálatában. Most Chef Maki mutatja meg egyik kedvenc zöld paradicsomos receptjét.

100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog