Húsmentes Hétfői receptsorozatunk részeként Chef Maki most egy gyorsan elkészíthető, csupa szezonális zöldségből és izgalmas ázsiai alapanyagból álló melengető, őszi zöldségwok receptjét hozta el nektek. Mi most őszi alapanyagokból: gombából, brokkoliból, kínai kelből készítettük, de varáljátok bátran a zöldségeket a szezonnak megfelelően.
Aki nem vegetáriánus, viszont hús csak nagy ritkán kerül a tányérjára, na, neki tud jól jönni néhány flexiteriánus recept. A flexiteriánus ételek húsosan és húsmentesen is elkészíthetőek: a hússal vagy hús nélkül (egy zöldséges verzióban). Kiválóak például a húsimádó férj és a vega feleség számára, mert nem kell két különböző ételt főzni. Ezt a gőzgombócot Maki legutóbbi Flexiteriánus óráján készíthették el a résztvevők húsos és zöldséges verzióban. A receptet közkinccsé tesszük - ezúttal a zöldséges töltelékkel.
Legutóbbi cikkeinkben két kedvenc őszi szezonális alapanyagunkról, a dióról és fügéről írtunk részletesen. Számtalan különleges, édes és sós diós receptet kaptatok szerzőink konyhájából, most pedig következzen egy - a két őszi kedvencünket ötvöző - diós-fügés torta. Szeles őszi (és téli) napokra egy csésze forró tea mellé...
A mexikói konyha alapanyagai (pl. bab, kukorica, paprika) és fűszerei olyan telt ízeket és tápláló ételeket képesek a tányérunkra varázsolni, hogy könnyen megfeledkezhetünk róla, hogy az étel amit éppen fogyasztunk, húsmentes. Erre nagyon jó példa a recept, amit ma hoztunk nektek. Őszies ízvilágú, tele értékes, szezonális alapanyagokkal, izgalmas fűszerekkel.
Igaz, hogy nem könnyű étel, ám valahogy mégis mindig a nyár, a kánikula és a strandolás jut eszünkbe a lángosról. Ilyen melegben biztos, hogy kimeríti a főétkezés fogalmát, és a húsevők fejében sem hiszem, hogy megfordul, hogy bármi hiányozna a tányérjukról. Chef Maki kecskesajtos céklakrémmel bolondítja meg a strandok klasszikusát.