Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

Előző cikkünkből mindent megtudhattok az európai és magyar fánkokról, és farsangi hagyományokról. Most pedig egy igazi klasszikus, télűző túrófánk receptet hoztunk nektek, melyet szerzőink fűszeres sziruppal és pikáns chutneyval tettek különlegessé.

Hozunk nektek egy kis ünnepi hangulatot a tél leghosszabbnak tűnő, utolsó hónapjára, februárra. Ha a februárra gondolunk, általában azért egy jó dolog eszünkbe jut: a farsang, és az ehhez kapcsolódó vidám összejövetelek, evés-ivás, télűző bálok. Most olyan sok fánk receptet összegyűjtöttünk nektek, hogy végig ünnepelhetitek majd egész februárt!


Előző cikkünkben hasznos tanácsokat kaphattatok a téli táplálkozáshoz, illetve olyan ételeket, fűszereket, tippeket gyűjtöttünk össze nektek, melyek javítják hőérzetünket, belülről melegítenek fel. A hideg téli napokkal táplálóbb reggelire van szüksége a szervezetünknek, mely melegít és energiával tölt fel. Most egy ilyen receptet hoztunk a melengető alapanyagok és fűszerek jegyében.

Zokniban alszol? Hideg kezed, lábad? Gyakran vagy náthás és nem tudod az okát? Hőérzetünkön megfelelő táplálkozással rengeteget változtathatunk! Szerzőnk Poór Balázs, a kínai gyógyító konyha szakértőjének az óráján járt a Makifood Főzőiskolában. A hagyományos kínai orvoslás nem tesz különbséget étel és gyógyszer között. Ha megfogadod tanácsait, felvértezheted magad a téli nyavalyák ellen.


Téli vitaminforrásaink c. cikksorozatunkban legutóbb a gyökérzöldségekről írtunk (sárgarépa, fehérrépa, zeller), melyeket ritkán hagyunk egy-egy étel főszereplőjeként önállóan is érvényesülni. Így Húsmentes Hétfői receptként most egy egyszerű, gyors, különlegesen fűszerezett vitaminbomba répakrémlevest hoztunk nektek.

100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog