AJÁNLÓ
 
11:04
2015. 09. 11.
Rengeteg olyan vendéglátóhely nyílik, ami az "öko", "zöld", "organikus" stb. jelzőket viseli...
A bejegyzés folyatódik
 
11:04
2015. 09. 11.
Az édeskömény mostoha sorsú, fura egzotikus zöldségként néz ránk a piacok és szupermarketek...
A bejegyzés folyatódik
 
11:04
2015. 09. 11.
Húsmentes Hétfői receptsorozatunk részeként ma egy szezonális, ám mellőzőtt alapanyag felhasználásához...
A bejegyzés folyatódik
 
11:04
2015. 09. 11.
Főzni pedig muszáj. Akkor is, ha ezer kis ördög pörög otthon a konyhában - vagy ha egy-két...
A bejegyzés folyatódik
 
11:04
2015. 09. 11.
Az első tavaszi napsugarak sokunkat kicsalogatnak a szabadba, és mi sem lehet kellemesebb a napfürdőzéssel...
A bejegyzés folyatódik
Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

A legmenőbb tízóraik

A gyerekek tízórais, uzsonnás csomagjainak összeállítása komoly logisztikai tervezést igényel, ha egészséges, tápláló, ugyanakkor könnyen szállítható ételeket szeretnénk készíteni. Főleg, ha nem vagyunk időmilliomosok. Összeszedtünk néhány tippet és ötletet, amivel egy kicsit könnyebb lehet a tervezés, és nem hétköznapi párosításokat is megosztunk.

A tervezés fontos

Első körben következzen néhány tanács, ami jól jöhet a legfiatalabb iskolások szüleinek is!

Forrás: Flickr.com - LunchBlox Kids Rocket Sandwich

 

1) Készítsünk listát!

Állítsunk össze egyheti táblázatot, és írjuk össze, hogy melyik nap mit fogunk csomagolni nekik, így biztos, hogy jobban odafigyelünk majd a változatosságra. A lista megkönnyíti a bevásárlást és gyorsabbá teszi az előkészületeket is.

2) Nem minden nap egyformán nehéz.

Ügyeljünk rá, hogy a gyerekek napi aktivitásának megfelelő uzsonnacsomagot állítsunk össze. Ha keményebb napjuk van, akkor energiadúsabb ételekre lesz szükségük.

3) Szállítható ételeket készítsünk!

Mindig biztonsággal szállítható, tárolható ételeket csomagoljunk, melyek bírják hűtés nélkül a tízórai szünetig.

Dió, humusz, tarlórépa - fő a változatosság!

Ha azt szeretnénk, hogy nem az iskolai büfé nem feltétlenül egészséges kínálatából válasszanak a gyerekek, nem ellg csak az egészséget szem előtt tartani. Fontos, hogy a szendvicsek változatosak legyenek, és az sincs kőbe vésve, hogy csak szendvicset csomagolhatunk.

Maki Stevenson séf, a Makifood főzőiskola vezetője összegyűjtotte azokat az alapanyagokat, amelykeből érdemes a tízórait összeállítani:

Állati fehérjék: szalámik, sült csirke, főtt tojás, zsíros sajtok

Magok és hüvelyesek: dió, mandula, fenyőmag, humusz, főtt bab, szezámmag, tahini

Gyömölcs és zöldség: retek, uborka, tarlórépa, sárgarépa, szezonális gyümölcsök, alma, szárított gyümölcsök (nem cukrozott)

Zsírok: extra szűz olívaolaj, sajtok, avokádó, vaj és más egészséges olajok

Fermentált ételek: kefír, joghurt, tejföl, pickle - mártogatósok a zöldségszeleteketekhez

És akkor következzenek azok a variációk, amelyek nagy valószínűséggel sikert aratnak majd, körítéstől függetlenül:

keménysajtok zöldalmával

Paradicsom, bacon, saláta

szárított paradicsom, pesztó, főtt tojás, bazsalikom

fetasajt reszelt sárgarépával és kaporral

humusz, sült csirke, pesto rosso

krémsajt, füstölt lazac, snidling

További tippek itt találhatók, ezenkívül izgalmas szendvicskrémeket és vegán, tápláló szendvicseket is ajánlunk!

100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog