AJÁNLÓ
 
11:09
2014. 11. 07.
Klasszikus, indonéz étel, amely garantáltan feldobja a hűvös estéket. A satay mogyorószósz...
A bejegyzés folyatódik
 
11:09
2014. 11. 07.
A quinoa nem véletlenül az egyik legnépszerűbb gabonaféle. Nincs benne glutén, és más gabonafélékkel...
A bejegyzés folyatódik
 
11:09
2014. 11. 07.
Vöröslencse. Táplál és melegít. Mindkét hatásra szükségünk lehet a mostanában jellemző...
A bejegyzés folyatódik
 
11:09
2014. 11. 07.
Nem gondoltuk volna, hogy már ilyenkor melegítő levest készítünk, de az időjárás miatt...
A bejegyzés folyatódik
 
11:09
2014. 11. 07.
Bár úgy tűnik, egy kicsit korábban köszönt be az idén a kora ősz, a nyár végi esték még...
A bejegyzés folyatódik
Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

Jön a tél, egyre több melegítő ételt kell ennünk, hogy a belső fűtést is "felcsavarjuk". Ebben sokat segít a pikáns fűszerezés, nem árt azonban tisztában lenni a határainkkal. A Rozmaring és Csokoládé receptjében szereplő habanero a világ legcsípősebb paprikái közé tartozik, kezdő csípősétel-fogyasztók óvatosan bánjanak a fűszerezéssel, és a haladóknál sem árt a mértékletesség, mert ez a paprika tényleg nem viccel. A paprikafajták csípősségét mérő Scoville-skálán 100 000 - 300 000-ig terjedő SHU értéke van, ami azt jelzi, hogy a kivonatát több mint 300 000-szeresére kell hígítani ahhoz, hogy már ne érezzük csípősnek.

Hozzávalók 2-3 személyre:

6 db bőrös csirke felsőcomb
1 db piros kaliforniai paprika
1 db sárga kaliforniai paprika
2 nagy csipet szárított kakukkfű
só, bors, olíva olaj

Pikáns (piri piri) mártás
1 db kis fej lila hagyma
2 nagy gerezd fokhagyma
fél habanero chili paprika 3/4-e kimagozva és kierezve (ez opcionális, attól függ, ki, mennyire szereti az erőset. ez a mennyiség kellemesen pikánssá teszi az ételt)
1 ek. édes őrölt paprika
2 ek. fehérborecet
1 ek. Worcester szósz
1 db citrom reszelt héja
fél citrom leve
1 nagy marék bazsalikom
1 csipet só
1 késhegynyi bors
70 ml víz


Elkészítése:

A combok bőrmentes oldalát rácsozva vagdossuk be, majd sózzuk-borsozzuk a combok mindkét oldalát. Forró olajon mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. A bőrös oldallal kezdjük, majd tányérra helyezzük őket. Az olajat ne öntsük ki.

A kaliforniai paprikákat négy részbe vágjuk. Ha kell, öntünk még olajat az edénybe, és megsütjük rajta a paprikák mindkét oldalát közepes lángon.

A szószhoz a hagymákat durvára vágjuk, a chilit is összevágjuk, majd az összes hozzávalót turmixgépbe tesszük, és alaposan összeturmixoljuk.

A húsokat egy üvegtálba tesszük bőrös részükkel felfelé. Megszórjuk a kakukkfűvel, ráöntjük a tányérra folyt pecsenyelevet, majd elhelyezzük a sült paprikákat úgy, hogy ne nagyon fedjék el a húst. 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Kakukkfüves sült újburgonyával tálaljuk.

100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog