Mikor kezdtél el foglalkozni/mikor kezdett el érdekelni az egészséges táplálkozás?
Tudatosan leginkább akkor, amikor az EgészségMánia műsorvezetője lettem. Előtte, főleg a modellkedés miatt, leginkább a fogyókúrák érdekeltek. Csapongtam egyikből a másikba, ami a legkevésbé sem mondható egészségesnek. Aztán a műsornak köszönhetően valahogy észrevétlen beitta magát a sok jó tanács a mindennapjaimba, amit a vendégeim - orvosok, professzorok, szakemberek - mondtak. Ma már kétszer annyi zöldséget és gyümölcsöt eszem, mint előtte, és nagyon lecsökkentettem a szénhidrátot. Tudatosan figyelek a testmozgásra, ami a mindennapjaim része lett. A heti minimum két alkalom garantált, de jobb szeretek háromszor edzeni egy héten. Hihetetlen energiát és lendületet ad.
A sok munkád mellett hogyan tudsz odafigyelni a táplálkozásodra?
Ebben muszáj nagyon tudatosnak lenni, mert annak semmi értelme nincs, ha egyik nap így, a másik nap úgy étkezem. Én ugyan nem vagyok vegetáriánus, de a húst igyekszem ma már minimálisra csökkenteni az étrendemben, inkább halakat, vagy salátát eszem. Az egyetlen dolog, amivel néha bajban vagyok, az édesség... Azt ugyanis imádom, minden mennyiségben. De itt is próbálok trükközni, és ha lehet, magamnak készíteni valami édességet, aminek minden egyes alkotóelemét ismerem, így biztos lehetek benne, hogy az mondjuk cukormentes.
Kedvenc reggelid?
Szinte minden napomat zabpehellyel kezdem, egy kis gyümölccsel és joghurttal leöntve. De, ha valami különlegességre vágyom, akkor spéci palacsintát sütök: joghurt, tojás, zabkorpa. Ez lehet sós vagy édes, és még a vizuális élmény is megvan, ha teszünk bele valamilyen tölteléket!
Melyik nemzet konyháját szereted a legjobban?
Amikor Thaiföldön jártam, akkor nemcsak az országba, de az ételeikbe is beleszerettem! Imádom a konyhájukat, a rengeteg tengeri halat és herkentyűt, nem beszélve a csípősségről, a gyümölcsökről és az elmaradhatatlan kókuszról!
Melyik az az öt étel/alapanyag, amely mindig megtalálható a kamrádban?
Nálam mindig van itthon joghurt, sajt, zöldség és gyümölcs, fűszerek közül pedig a fahéj! Ha más nem, akkor egy ultra egészséges turmixot bármikor össze tudok dobni (az a baj, hogy csak ötöt lehet mondani)!
A Makifood Főzőiskola blogján az interjúval kapcsolatos nyereményjáték keretében jegyeket nyerhettek a Húsmentes Hétfői Vacsoraklubra!
A Húsmentes Hétfői Vacsora Klubjainkra itt tudtok regisztrálni.
A vacsora menüjét Maki és Anita közösen állították össze:
Rizstészta saláta bambuszrüggyel és reszelt zöldségekkel
Sült pirított tofu földimogyoró szósszal
Sütőtök curry kókuszos rizzsel
Tápióka puding mangóval
Thai jeges tea