AJÁNLÓ
 
21:02
2015. 11. 05.
Korábbi posztunkban természetes ajakbalzsamot ajánlottunk arra az esetre, ha meguntad a karácsonyi...
A bejegyzés folyatódik
 
21:02
2015. 11. 05.
Ha még nem mindenkinek vettünk karácsonyra ajándékot, ám szívesen kimaradunk a zsúfolt üzletek...
A bejegyzés folyatódik
 
21:02
2015. 11. 05.
Sokan nem tudják, de az avokádót már az inkák is termelték és fogyasztották. Egy régóta...
A bejegyzés folyatódik
 
21:02
2015. 11. 05.
Tudtátok, hogy az eredeti brownie Chicago-ból származik? Pletykák szerint a sütemény...
A bejegyzés folyatódik
 
21:02
2015. 11. 05.
Közeleg a Húsvét vége, és ismét fejtörést okoz a sok maradék étel? Van egy hely, ahova...
A bejegyzés folyatódik
Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

Ettől színes a tészta!

Tudjuk jól, a tészták népszerűsége töretlen. Ezen belül is a bolognai spagetti bizonyára mindent visz. De hasonló hírnévnek örvend a carbonara spagetti is, illetve a pesztós öntetekkel feldobott tészták. Miközben új és új izgalmas ízeket kapunk a bloggerektől, séfektől, egyre többen kötelezik el magukat a színes tészták mellett. De mitől színes a penne, a fusilli és a tagliatelle? 

Mielőtt megkérdeztünk néhány szakembert, biztosak voltunk benne, hogy valamilyen mesterséges színezék lesz a válasz. De nem. 

"A helyzet nagyon egyszerű, a tészták a zöldségektől, gyümölcsöktől, fűszerektől színesek" - mondja Molnár Kata Orsolya, a Makifood Főzőiskola egyik oktatója. "A cékla halvány pirosra vagy bordóra festi a tésztát, a répa sárgás ízt kölcsönöz neki, a paradicsomtól természetes módon piros lesz, a spenóttól pedig zöld. Mi a főzőkurzuson nyersen lereszeljük a zöldségeket, készítünk belőlük egy pürét, amit a levének egy részével hozzáadunk a tojáshoz. Ezt aztán persze beledolgozzuk a házi tésztánkba, a szaggatás után pedig az egész együtt fő meg."

Jó, jó, de a bolti tésztánál biztosan más a helyzet, gondoltuk. Ha mások nem, hát a gyártók biztosan különböző adalékanyagokkal mérgeznek minket. Megkérdeztünk egy másik szakembert. Az ő válasza is megnyugtató volt. 

"Ma már a bolti tésztákat is zöldségekkel színezik" - mondta el Vági Zsolt, dietetikus, táplálkozáskutató. "Kevesen tudják például, hogy a fekete színhez tintahalat használnak, illetve az élénk sárga színű tésztákhoz curryt, kurkumát. Az ételfesték már egyáltalán nem divat."

A szakember szerint tehát a színes tészták vásárlásánál nem kell árgus szemekkel az összetevők listáját böngészni. Arra viszont érdemes odafigyelni, hogy ha tojásos tésztát veszünk, akkor mélyalmos tojásból készült terméket válasszunk, illetve az egészségünk szempontjából a teljes kiőrlésű durumlisztből a legjobb választás.

(A Makifood Főzőiskola színes olasztészta kurzusa november 6-án este lesz. A tervezett menü: Pasta Italiana – Tészta alaprecept (Giorgio Locatelli), Tagliatelle tricolore con ricotta e noci – Diós-ricottás tagliatelle, Pasta colorata – Színes tészta, Séfcsirke sütőtökös raviolija és Spaghetti alla carbonara.)



100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog