Leszámítva a vegetáriánusokat, valószínűleg nincs olyan ember, aki ne rajongana a bolognai spagettiért. Sokan, sokféleképpen készítik, mi most megkérdeztünk egy szakembert, Molnár Kata Orsolyát, a Makifood Főzőiskola oktatóját, hogy mi a tökéletes bolognai titka. Meg fogsz lepődni!
- Marhahús
Magyarországon sokszor darált sertéshúsból készítik, de ez Kata szerint tévedés. Az igazi Bolognait ugyanis marhahúsból főzik, ezen belül kitűnő választás például a hátszín.
- Bor
Igen, kell bele. Természetesen egy száraz vörösbor ajánlott, ezen belül mindegy, a lényeg, hogy jó minőségű legyen. Ezzel kapcsolatban felejtős az a vélemény, mi szerint, "mindegy, főzéshez jó lesz ez is!"
- Idő
Sokszor rohanunk, és épp azért állunk neki a Bolognainak, mert sertéshúsból és porból 20 perc alatt elkészül. Ha az eredeti, olasz ízvilágra vágyunk, nemcsak jó minőségű és friss alapanyagokat kell vásárolnunk, hanem az időt is rá kell szánnunk a főzésre. Ez hosszú órákat jelent!
- Tészta
A szakember szerint a friss házitészta és a csomagolt tészta közti különbséget zongorázni lehet. Természetesen ez a legnehezebben kivitelezhető feltétel. A jó minőségű olasz spagettitészta is megoldás lehet!
- Sajt
Vastagon megszórni trappista sajttal ismét magyar szokás. Persze nincs ezzel baj, de nem árt tudni, hogy az eredeti receptben nem a sajt dominál. Az olaszok kis mennyiségű, friss parmezánt tesznek rá!
Ha érdekel a részletes eredeti recept, és általában az olasz tésztaételek, csatlakozz a Makifood Főzőiskola hétfői kurzusához! Bolognai ragus lasagne, Genovai pestos tagliatelle, Ricottás-spenótos ravioli fog készülni, mellette megtanulhatod, hogy hogyan készíts házitésztát!