AJÁNLÓ
 
15:36
2015. 06. 05.
Egy nagyon könnyen elkészíthető, abszolút kezdő konyhatündérek számára is bevethető receptet...
A bejegyzés folyatódik
 
15:36
2015. 06. 05.
Valójábannemis mexikói, hanem egy Tex Mex fogást ajánlunk a csípősen hideg estékre, a Húsmentes...
A bejegyzés folyatódik
 
15:36
2015. 06. 05.
Nem gondoltuk volna, hogy már ilyenkor melegítő levest készítünk, de az időjárás miatt...
A bejegyzés folyatódik
 
15:36
2015. 06. 05.
Bár úgy tűnik, egy kicsit korábban köszönt be az idén a kora ősz, a nyár végi esték még...
A bejegyzés folyatódik
 
15:36
2015. 06. 05.
Ha a kánikulában semmi másra nem tudtok gondolni, csak a fagyira és a dinnyére, de már nagyon...
A bejegyzés folyatódik
Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

Ettől jó a bolognai!

Leszámítva a vegetáriánusokat, valószínűleg nincs olyan ember, aki ne rajongana a bolognai spagettiért. Sokan, sokféleképpen készítik, mi most megkérdeztünk egy szakembert, Molnár Kata Orsolyát, a Makifood Főzőiskola oktatóját, hogy mi a tökéletes bolognai titka. Meg fogsz lepődni!

  • Marhahús 

Magyarországon sokszor darált sertéshúsból készítik, de ez Kata szerint tévedés. Az igazi Bolognait ugyanis marhahúsból főzik, ezen belül kitűnő választás például a hátszín. 

 
  • Bor

Igen, kell bele. Természetesen egy száraz vörösbor ajánlott, ezen belül mindegy, a lényeg, hogy jó minőségű legyen. Ezzel kapcsolatban felejtős az a vélemény, mi szerint, "mindegy, főzéshez jó lesz ez is!"

  • Idő

Sokszor rohanunk, és épp azért állunk neki a Bolognainak, mert sertéshúsból és porból 20 perc alatt elkészül. Ha az eredeti, olasz ízvilágra vágyunk, nemcsak jó minőségű és friss alapanyagokat kell vásárolnunk, hanem az időt is rá kell szánnunk a főzésre. Ez hosszú órákat jelent!

  • Tészta

A szakember szerint a friss házitészta és a csomagolt tészta közti különbséget zongorázni lehet. Természetesen ez a legnehezebben kivitelezhető feltétel. A jó minőségű olasz spagettitészta is megoldás lehet!

  • Sajt

Vastagon megszórni trappista sajttal ismét magyar szokás. Persze nincs ezzel baj, de nem árt tudni, hogy az eredeti receptben nem a sajt dominál. Az olaszok kis mennyiségű, friss parmezánt tesznek rá!

Ha érdekel a részletes eredeti recept, és általában az olasz tésztaételek, csatlakozz a Makifood Főzőiskola hétfői kurzusához! Bolognai ragus lasagne, Genovai pestos tagliatelle, Ricottás-spenótos ravioli fog készülni, mellette megtanulhatod, hogy hogyan készíts házitésztát!

100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog