AJÁNLÓ
 
07:00
2014. 10. 24.
Ez a hosszú hétvége nem a szabadtéri programokról fog szólni, és sajnos még mindig nem kerülnek...
A bejegyzés folyatódik
 
07:00
2014. 10. 24.
A lencsefőzelék főzése valószínűleg senkiből nem vált ki kitörő lelkesedést, főleg,...
A bejegyzés folyatódik
 
07:00
2014. 10. 24.
Tegye fel a kezét az, aki elővette már a szilveszterre vett lencsét (ha maradt belőle)! Ez...
A bejegyzés folyatódik
 
07:00
2014. 10. 24.
Még akkor sem vagytok elkésve semmivel, ha csak most, egy nappal karácsony előtt kezdtek el...
A bejegyzés folyatódik
 
07:00
2014. 10. 24.
A zsenge zöldborsó a kora nyár egyik legfinomabb zöldségféléje. Számtalan izgalmas fogás...
A bejegyzés folyatódik
Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

Ha nem utazunk el, a hosszú hétvége a pihenésről és a baráti összejövetelekről szól. Bármi is legyen a program, biztos, hogy a megszokott napirend némileg lazább lesz, így jól jöhet egy könnyen elkészíthető, ugyanakkor laktató étel, ami hidegen, melegen is jó. 

A húspogácsákra általában nem egy változatos és izgalmas fogásként tekintünk, pedig rengeteg verziója létezik. Az alapanyag lehet csirke, pulyka, marha, borjú vagy sertés, a vegetáriánus verziók pedig készülhetnek lencséből, csicseriborsóból, répából és más zöldségekből is.

Ezekre mind igaz lehet, hogy ahány ház, annyiféle ízesítési mód. Colors in the kitchen csirkés-borjús receptjében egy izgalmas fűszer, az édeskömény játssza a főszerepet. Az édesköményes húspogácsát tálalhatjuk olívaolajos pirítóssal, fokhagymás tejfölös szósszal és pirított napraforgómaggal.

Hozzávalók (2,5 tepsihez, nagyjából 50 darabhoz):
400 g csirke darálthús
600 g borjú darálthús
1 púpozott tk. só
egy kevés frissen őrölt fehérbors
1 nagy édesköménygumó
1 nagy vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 kis csokor petrezselyem
1/2 tk. római kömény

A fokhagymás szószhoz: tejföl és görög joghurt nagyjából fele-fele arányban, hozzá jó sok aprított fokhagyma, ízlés szerint só és egy kevés olívaolaj.

A pirítóshoz: kenyér és olívaolaj

Tálaláshoz: ízlés szerint napraforgómag és friss petrezselyem

Elkészítése:

Az édesköményt, a hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk. (Az édeskömény szárára és leveleire is szükségünk lesz.) A petrezselymet megmossuk, megszárítjuk, a leveleit letépkedjük. A római köményt mozsárban összetörjük. A zöldségeket és a petrezselymet aprítógépbe tesszük és finomra daráljuk. Hozzáadjuk a húshoz, beleszórjuk a római köményt, sózzuk és fehérborsot őrlünk rá. Letakarva hűtőben pihentetjük egy órát, hogy összeérjenek az ízek.

A sütőt előmelegítjük 210 fokra. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. Lapos húspogácsákat formázunk, majd egy ecset segítségével megkenjük őket némi olívaolajjal. Az előmelegített sütőben nagyjából 25-30 perc alatt készülnek el.

A pirítóshoz egy serpenyőben 2 evőkanálnyi olívaolajat forrósítunk, és abban sütjük meg a szeleteket.

A napraforgómagokat is megpirítjuk egy száraz serpenyőben.

A fokhagymás szószhoz nagyjából 4 gerezd fokhagymát préselünk, majd hozzáadunk 200 g tejfölt és ugyanannyi joghurtot. Locsolunk bele egy kevés olívaolajat és ízlés szerint sózzuk.

100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog