Ha nem utazunk el, a hosszú hétvége a pihenésről és a baráti összejövetelekről szól. Bármi is legyen a program, biztos, hogy a megszokott napirend némileg lazább lesz, így jól jöhet egy könnyen elkészíthető, ugyanakkor laktató étel, ami hidegen, melegen is jó.
A húspogácsákra általában nem egy változatos és izgalmas fogásként tekintünk, pedig rengeteg verziója létezik. Az alapanyag lehet csirke, pulyka, marha, borjú vagy sertés, a vegetáriánus verziók pedig készülhetnek lencséből, csicseriborsóból, répából és más zöldségekből is.
Ezekre mind igaz lehet, hogy ahány ház, annyiféle ízesítési mód. Colors in the kitchen csirkés-borjús receptjében egy izgalmas fűszer, az édeskömény játssza a főszerepet. Az édesköményes húspogácsát tálalhatjuk olívaolajos pirítóssal, fokhagymás tejfölös szósszal és pirított napraforgómaggal.