AJÁNLÓ
 
11:29
2015. 03. 30.
Egy nagyon könnyen elkészíthető, abszolút kezdő konyhatündérek számára is bevethető receptet...
A bejegyzés folyatódik
 
11:29
2015. 03. 30.
Valójábannemis mexikói, hanem egy Tex Mex fogást ajánlunk a csípősen hideg estékre, a Húsmentes...
A bejegyzés folyatódik
 
11:29
2015. 03. 30.
Nem gondoltuk volna, hogy már ilyenkor melegítő levest készítünk, de az időjárás miatt...
A bejegyzés folyatódik
 
11:29
2015. 03. 30.
Bár úgy tűnik, egy kicsit korábban köszönt be az idén a kora ősz, a nyár végi esték még...
A bejegyzés folyatódik
 
11:29
2015. 03. 30.
Ha a kánikulában semmi másra nem tudtok gondolni, csak a fagyira és a dinnyére, de már nagyon...
A bejegyzés folyatódik
Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

Húsmentes Hétfő: indiai egytálétel

A hűvösebb tavaszi napokon, mint amilyen a mai is, nyugodtan bevethetünk valamilyen "melegítő" és tápláló fogást. Ezúttal India felé vesszük az irányt, és a fűszereknek köszönhetően felcsavarjuk a belső fűtést. A Húsmentes Hétfő jegyében természetesen vegetáriánus fogással készültünk.

A házisajt, a paneer az egyik legfontosabb alapanyag Indiában. Morzsolva zöldséges egytálételek (sabji) összetevője, jól ellensúlyozza a curry-k markáns ízét. Panírozva pakora (bundázott étel) készülhet belőle, az édességekben a friss túrónak megfelelően kell bánni vele, de a tofuhoz hasonlóan is felhasználható.

A paneer házilag is elkészíthető: a forró tejhez citromlevet kell adni, ettől különválik a túró és a savó. Egy liter tejből kb. 10-15 dkg sajt lesz. Jobb, ha friss tehéntejet használunk. Ha ilyet nem tudunk szerezni, a bolti tejek közül a legnagyobb zsírtartalmút válasszuk.

Forrás: Flickr.com- Garrett Ziegler

Csilis paneer

Hozzávalók (4 főre):


1 ½ teáskanál köménymag
400 g paneer (indiai friss lágy sajt)
repceolaj
4 gerezd fokhagyma összezúzva
1 friss zöld csilipaprika vékonyra szelve
1 teáskanál őrölt fekete bors
1 teáskanál só
1 evőkanál paradicsompüré
½ teáskanál cukor
4 újhagyma vékonyra karikázva
citromgerezdek a tálaláshoz

Forrás: Flickr.com - Micahel Verhoef

Elkészítés:

1) A köménymagot mozsárban porrá törjük.
2) A sajtot 2 centiméteres kockákra aprítjuk.
3) Egy nagy serpenyőt vékonyan kiolajozunk és felforrósítunk. A sajtkockákat időröl időre forgatva, addig sütjük, míg minden oldaluk aranybarna lesz, majd átrakjuk őket egy papírtörlővel bélelt tálba.
4) Egy serpenyőbe 2 evőkanál olajat teszünk, hozzáadjuk a fokhagymát, a zöld csilit, a köményt, a feketeborsot meg a sót, és kis lángon, időnként megkeverve kb. 3 percig hevítjük.
5) Hozzáadjuk a paradicsompürét meg a cukrot, összekeverjük, azután némi víz kíséretében beletesszük a sajtkockákat. Fedő alatt főzzük kb. 5 percig.
6) Újhagymakarikákkal ízesítjük, és addig hevítjük, amíg minden víz elpárolog.
7) Frissen, forrón tálaljuk adagonként egy citromgerezd kíséretében.

A recept forrása: Meera Sodha: Made in India c. könyve (FIGTREE BOOKS)

100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog