Aki nem vegetáriánus, viszont hús csak nagy ritkán kerül a tányérjára, na, neki tud jól jönni néhány flexiteriánus recept. A flexiteriánus ételek húsosan és húsmentesen is elkészíthetőek: a hússal vagy hús nélkül (egy zöldséges verzióban). Kiválóak például a húsimádó férj és a vega feleség számára, mert nem kell két különböző ételt főzni. Ezt a gőzgombócot Maki legutóbbi Flexiteriánus óráján készíthették el a résztvevők húsos és zöldséges verzióban. A receptet közkinccsé tesszük - ezúttal a zöldséges töltelékkel.
A minden hónapban megrendezésre kerülő Húsmentes Hétfői Vacsoraklub vendégei ezúttal (október 7-én) a Restaurant Day Budapest szervezői. Ennek apropóján (is) szerzőnk, Nagy Zita beszélgetett a szervező lányokkal, akik ma este Chef Maki mellett az est házigazdái lesznek.
Csábító látványt nyújt, ahogy az őszi piacon megjelennek a sötétlila fényben úszó, padlizsántól roskadozó kosarak. Ilyenkor lehet igazán átadni magunkat az önfeledt kísérletezésnek, mert a padlizsán tipikusan olyan alapanyag, ami szinte könyörög az embernek, hogy százféleképpen készítse el. Mi mindig könnyen beadjuk neki a derekunkat. Húsmentes Hétfői receptsorozatunk részeként, most három padlizsános receptet hoztunk nektek.
Húsmentes Hétfői receptnek most egy igazán őszi és melengető levest hoztunk nektek, szerzőnk, Túry Amália (Colors in The Kitchen) konyhájából. Ilyenkor könnyen beszerezhető a karfiol és már friss diót is kaphatunk (vagy szedhetünk). Gondoltátok volna, hogy ez a két alapanyag milyen jól kiegészíti egymást? Könnyű, harmonikus ízvilágú, selymes levest kapunk.
A mexikói konyha alapanyagai (pl. bab, kukorica, paprika) és fűszerei olyan telt ízeket és tápláló ételeket képesek a tányérunkra varázsolni, hogy könnyen megfeledkezhetünk róla, hogy az étel amit éppen fogyasztunk, húsmentes. Erre nagyon jó példa a recept, amit ma hoztunk nektek. Őszies ízvilágú, tele értékes, szezonális alapanyagokkal, izgalmas fűszerekkel.