Csábító látványt nyújt, ahogy az őszi piacon megjelennek a sötétlila fényben úszó, padlizsántól roskadozó kosarak. Ilyenkor lehet igazán átadni magunkat az önfeledt kísérletezésnek, mert a padlizsán tipikusan olyan alapanyag, ami szinte könyörög az embernek, hogy százféleképpen készítse el. Mi mindig könnyen beadjuk neki a derekunkat. Húsmentes Hétfői receptsorozatunk részeként, most három padlizsános receptet hoztunk nektek.
Bizonyára mindenki életében volt már olyan, hogy a barátnő, barát, szomszéd, családtag telefonált, hogy átugrana, de ha már ő jön, hozná magával még a Lajosékat is, és a végén egy kisebb traccspartira elegendő ember jött össze. Mit lehet ilyenkor tenni, főleg, ha hó végével a pénztárcánk is megcsappant már? Vacsora, két-három fogás, 2000 forintból 6 főre, és még nézzen is ki valahogy? És persze legyen olyan finom, hogy megnyalják utána a vendégek minden ujjukat!
Miután számos ország konyháját végigjártuk már, a sort egy nagy kedvenccel folytatjuk: az olasz konyhával. Két vérbeli olasz gurmét faggatunk - tőlük megtudhatjátok, hogy mikor és mit eszik egy olasz, és milyen nélkülözhetetlen alapanyagok vannak a kamrájában.
A thai konyha csípős, citrusos, gyümölcsös, friss, izgalmas. Bevezető azoknak, akiket pont az ilyen dolgok - például egy kókuszos csirkeleves vagy egy jó csípős zöld curry csábít a konyhába. Bemutatjuk az alapanyagokat, melyek segítségével könnyű szerrel gyors, finom és autentikus thai vacsorát varázsolhattok az asztalra.
Számos ismerősünk szereti a nemzeti konyhákat (indiai, kínai, török, mexikói, olasz, stb.), ám sokan azt gondolják, ők nem tudnák otthon elkészíteni ezeket a különleges ételeket. "Kezdőkészlet" cikksoruzatunkban végigmegyünk a legnépszerűbb nemzeti konyhákon, és összerakunk egy-egy konyhai indulókészletet, ismertetjük az alap recepteket és alap technikákat és reméljük, kedvet csinálunk nektek az otthoni főzéshez, kísérletezéshez. A lista összetevőit beszerezve nyugodtan nekiláthattok a vonatkozó receptek böngészésének! Mivel blogunk mentora a Makifood főzőiskola, ésszerűnek tűnik, hogy az amúgy is nagy kedvenc japán konyhával kezdjük sorozatunkat.