Aki nem vegetáriánus, viszont hús csak nagy ritkán kerül a tányérjára, na, neki tud jól jönni néhány flexiteriánus recept. A flexiteriánus ételek húsosan és húsmentesen is elkészíthetőek: a hússal vagy hús nélkül (egy zöldséges verzióban). Kiválóak például a húsimádó férj és a vega feleség számára, mert nem kell két különböző ételt főzni. Ezt a gőzgombócot Maki legutóbbi Flexiteriánus óráján készíthették el a résztvevők húsos és zöldséges verzióban. A receptet közkinccsé tesszük - ezúttal a zöldséges töltelékkel.
Miklós Mihály a Marmorstein Pékség tulajdonosa és egyben pékje népszerű, teltházas órákat tart a Makifood Főzőiskolában. Mindig finomságok kerülnek ki a sütőből és a hallgatók lelkesen távoznak az óráiról megfogadva, hogy ezután ők is sütnek kenyeret és pékárut otthon. A résztvevők kérésére elhoztuk nektek is Misi kalács receptjét, próbáljátok ki, nagyon finom!
Liszt e a mandulaliszt és hogyan lesz sütemény belőle? Merjünk e a boltban kapható gluténmentes lisztkeverékek helyett valami mást használni? És hogy ez a téma miért érinti azokat akik nem gluténérzékenyek? Mert a gluténmentes táplálkozás nemcsak kényszer lehet. Az egészséges táplálkozáshoz hozzá tartozik a változatos gabonafogyasztás és a gluténban szegényebb étrend. Illetve különleges ételeket/süteményeket is kreálhatunk gluténmentes alapanyagokból, melyekhez most használati útmutatót - és egy csokoládés receptet! - is kaptok Márk Szonjától, az Édesem blog szerzőjétől, a Makifood Főzőiskola cukrászat tanárától.
A minden hónapban megrendezésre kerülő Húsmentes Hétfői Vacsoraklub vendégei ezúttal (október 7-én) a Restaurant Day Budapest szervezői. Ennek apropóján (is) szerzőnk, Nagy Zita beszélgetett a szervező lányokkal, akik ma este Chef Maki mellett az est házigazdái lesznek.
Legutóbbi cikkeinkben két kedvenc őszi szezonális alapanyagunkról, a dióról és fügéről írtunk részletesen. Számtalan különleges, édes és sós diós receptet kaptatok szerzőink konyhájából, most pedig következzen egy - a két őszi kedvencünket ötvöző - diós-fügés torta. Szeles őszi (és téli) napokra egy csésze forró tea mellé...