Nemzeti konyha sorozatunk korábbi cikkében bemutattuk a spanyol konyha alapanyagait/alapételeit, majd a tapas bárok kínálatát (receptekkel). Most - a kánikulára való tekintettel - egy igazi hideg spanyol levesreceptet hoztunk nektek. Ha hideg spanyol levest kiáltunk, ugye mindenkinek a gazpacho jut eszébe? Nem, ez most nem az lesz, mégis tipikus spanyol ételről van szó, tipikus spanyol alapanyagokból...
Az indiaiak is tudják, hogy a gyümölcsök és a joghurt kombinációja az egyik leghatásosabb hűsítő nagy melegben. Az ő gyümölcsös-joghurtos lassijukból kiindulva gyors és egyszerű fagylaltot készítettünk 3 alapanyagból (szezonális gyümölcsből, sűrű joghurtból és mézből). Ráadásul biztos, hogy E-betűs hozzávalóktól mentes!
Itt a szezon, sorba nyitnak a "Szedd magad!" eperföldek. Miközben üvegbe zárjuk e csodás piros gyümölcsöt és dzsemet, levárt, szörpöt főzünk, ne felejtsük el az itt és most pillanatát is kiélvezni. Tartsunk eper napot! Mi is ezt tettük: az élénk piros gyümölcsöt illatos bodzával kombináltuk, és most megosztjuk veletek, mi mindent készítettünk ebből az izgalmas duóból.
Nem kell utolsó pillanatban rossz minőségű nyuszicsokiért sorba állni egy - nem túl húsvéti hangulatba hozó - szupermarketben. Nagyon egyszerűen, pár alapanyagból látványos, és a bolti verziónál sokkal egészségesebb húsvéti ajándékokat készíthetünk. Karácsonyi gasztroajándékokat összegyűjtő cikkünk népszerűségén felbuzdulva jöjjenek az ehető húsvéti ajándékok!
Grúz sorozatunk első cikkében bemutattuk a grúz konyha sokszínűségét, majd egy tipikus grúz vacsorát tártunk az olvasók elé fogásonként. Elkészítettük a híres khacahpurit (sajtos-tojásos sült kenyér), majd egy krémes, spenótos és pórés pkhalit (meleg salátát), most pedig megkoronázzuk menüsorunkat egy különleges - gránátalmás, diós, korianderes, padlizsános - grúz főétellel.