A minden hónapban megrendezésre kerülő Húsmentes Hétfői Vacsoraklub vendégei ezúttal (október 7-én) a Restaurant Day Budapest szervezői. Ennek apropóján (is) szerzőnk, Nagy Zita beszélgetett a szervező lányokkal, akik ma este Chef Maki mellett az est házigazdái lesznek.
Kezdődik az iskola, törhetjük a fejünket, mit egyen a gyerek az uzsonnaszünetben - feltéve, ha nem akarjuk az iskolai büfékre bízni a választást. Jobban járunk egészségileg és anyagilag is, ha magunk készítjük össze a kis csomagokat, saját gyermekünk igényének megfelelően. A szempontjaink: legyen egészséges, könnyen elkészíthető, könnyen csomagolható és fogyasztható, hűtő nélkül is eltartható.
Rönky Balázs, a termelőtől.hu megálmodója. Projektjének célja, üzenete közel áll filozófiánkhoz, ezért szeretnénk, hogy minél többen megismerjétek a bevásárlásnak azon "alternatív" módját, amelyet ő képvisel. Az interjúnak további aktualitást ad, hogy hamarosan az őszi "évad" első Húsmentes Hétfői Vacsoraklubjának vendége is Balázs lesz.
Javában benne vagyunk a befőzőszezonban. A sárgabarack, eper és meggy ideje már leáldozott, de még komponálhatunk a télre finomságokat őszibarackból, fügéből, szilvából - nem beszélve a csipkebogyóról, szőlőről és a különböző zöldségekről, melyekkel érdemes megtölteni a kamrapolcokat (pl. lecsó, paradicsompüré, savanyúságok, chutneyk). Az Időtetrisz blog szerzői jártak a Makifood Főzőiskola befőzés óráján. Izgalmas beszámolójukat receptekkel tarkították, melyekből ti is ötletet meríthettek a befőzéshez.
A gyümölcsök közül sokak számára az egyik legnagyobb kedvenc az eper. Sajnos maximum egy hónapig élvezhetjük a frissen szedett magyar eper ízét. (Nem, egyáltalán nem hasonlítható össze vele a műanyag dobozban télen is kapható nagy, színtelen, ízetlen spanyol fóliás!) Így érdemes megőrízni belőle pár üveggel lekvár, chutney, dzsemm formájában. A Makifood Főzőiskola tanára, Sárdi Dani most két receptet hozott nektek: a klasszikus eperlekvárét és egy különleges, fűszeres chutney-ét.