Csábító látványt nyújt, ahogy az őszi piacon megjelennek a sötétlila fényben úszó, padlizsántól roskadozó kosarak. Ilyenkor lehet igazán átadni magunkat az önfeledt kísérletezésnek, mert a padlizsán tipikusan olyan alapanyag, ami szinte könyörög az embernek, hogy százféleképpen készítse el. Mi mindig könnyen beadjuk neki a derekunkat. Húsmentes Hétfői receptsorozatunk részeként, most három padlizsános receptet hoztunk nektek.
Húsmentes Hétfői receptnek most egy igazán őszi és melengető levest hoztunk nektek, szerzőnk, Túry Amália (Colors in The Kitchen) konyhájából. Ilyenkor könnyen beszerezhető a karfiol és már friss diót is kaphatunk (vagy szedhetünk). Gondoltátok volna, hogy ez a két alapanyag milyen jól kiegészíti egymást? Könnyű, harmonikus ízvilágú, selymes levest kapunk.
A mexikói konyha alapanyagai (pl. bab, kukorica, paprika) és fűszerei olyan telt ízeket és tápláló ételeket képesek a tányérunkra varázsolni, hogy könnyen megfeledkezhetünk róla, hogy az étel amit éppen fogyasztunk, húsmentes. Erre nagyon jó példa a recept, amit ma hoztunk nektek. Őszies ízvilágú, tele értékes, szezonális alapanyagokkal, izgalmas fűszerekkel.
Rönky Balázs, a termelőtől.hu megálmodója. Projektjének célja, üzenete közel áll filozófiánkhoz, ezért szeretnénk, hogy minél többen megismerjétek a bevásárlásnak azon "alternatív" módját, amelyet ő képvisel. Az interjúnak további aktualitást ad, hogy hamarosan az őszi "évad" első Húsmentes Hétfői Vacsoraklubjának vendége is Balázs lesz.
Sokan ízetlen párolt zöldségekre és unalmas salátákra asszociálnak ha a vegetáriánus étrend kerül szóba. Ezt a tévhitet Húsmentes Hétfői receptsorozatunkkal már igyekeztünk lerombolni (itt böngészhettek izgalmas húsmentes receptjeink között). De mégis kik azok a vegánok, flexiteriánusok lakto-, ovo- és mindenféle vegetáriánusok, és mit esznek? Vegetáriánus szerzőnk rendet tesz a fogalmak között.