Az édeskömény mostoha sorsú, fura egzotikus zöldségként néz ránk a piacok és szupermarketek polcairól ilyenkor ősszel és télen. Ritkán látott, kevéssé ismert zellerrokon, pedig nálunk is megterem. Ezért most bemutatjuk nektek, ki is ő, illetve hogy hány féle izgalmas konyhai felhasználása létezik.
Nem véletlenül indítottuk Húsmentes Hétfői recept- és vacsorasorozatunkat a 100fokon, illetve vacsorasorozatunkat a Makifood Főzősikolában. A vegetáriánus konyháról a legtöbb embernek még mindig unalmas és ízetlen ételek jutnak eszébe: elsősorban a rántott sajt, rántott gomba, saláta. Pedig ha körülnézünk a piacon, a zöldségekből és gyümölcsökből sokkal szélesebb - a szívárvány minden színében pompázó - választék áll rendelkezésükre. Tanuljuk meg őket kreatívan használni! Maki most következő receptje egyszerű, könnyű, tavaszias válasz a krumplipürére.
Előző cikkünkben a tavaszi étkezésről írtunk, a májtisztító étkezéshez adtunk néhány jótanácsot. Ehhez a témához illeszkedik mai húsmentes receptünk is, melyet Poór Balázs, a kínai gyógyító konyha szakértője készített el a Makifood Főzőiskola "Tavaszi nagytakarítás" kurzusán.
Zokniban alszol? Hideg kezed, lábad? Gyakran vagy náthás és nem tudod az okát? Hőérzetünkön megfelelő táplálkozással rengeteget változtathatunk! Szerzőnk Poór Balázs, a kínai gyógyító konyha szakértőjének az óráján járt a Makifood Főzőiskolában. A hagyományos kínai orvoslás nem tesz különbséget étel és gyógyszer között. Ha megfogadod tanácsait, felvértezheted magad a téli nyavalyák ellen.
Ezüst hévége van, így már biztos, hogy mindenki karácsonyi ajándék, karácsonyi menü és süteménylázban ég. Karácsonyi sorozatunk következő részeként összegyűjtöttünk nektek pár izgalmas, érdekes, ötletes gasztro karácsonyi ajándék tippet - saját készítésű ajándékok receptjeivel kiegészítve. És hoztunk nektek egy-két szép, karácsonyi olvasnivalót is - ha éppen inspirálódnátok. Mert az ünnepi hangulathoz a nyugodt, hétvégi közös sütés-főzések is hozzá tartoznak.