A macaron-őrület még mindig tart. Ha te is függő vagy a franciák egyik legfinomabb desszertjétől, ne hagyd ki ezt a lehetőséget!
Idén már a negyedik alkalommal ünnepelhetjük a macaront, ami nemcsak desszert, hanem a lehetőségek és a kreativitás tárháza is egyben. A március 20-ai. Akvárium Klubban megrendezésre kerülő Macaron Napon kiderül, hol tartanak 2015-ben az első "úttörő" cukrászdák és cukrászok, akik már ott voltak a 2012-es Macaron Napon is, és mit tudnak az újak. Gyönyörű macaronokat kóstolhattok és vásárolhattok meg különböző színekben és ízekben.
Lesz macaron-verseny, ahol a Makifood Főzőiskola egyik oktatója, Stephane Gerphagnon is zsűrizik, és meghallgathattok egy izgalmas előadást is, ahol a macaron-trendek is szóba kerülnek.
Nyerj két belépőjegyet a Makifood-dal az idei Macaron-napra! Csak annyit kell tenned, hogy megosztod a poszt linkjét a facebook-oldaladon.
További információk a Macaron Napról: itt és itt találhatók.
Ezüst hévége van, így már biztos, hogy mindenki karácsonyi ajándék, karácsonyi menü és süteménylázban ég. Karácsonyi sorozatunk következő részeként összegyűjtöttünk nektek pár izgalmas, érdekes, ötletes gasztro karácsonyi ajándék tippet - saját készítésű ajándékok receptjeivel kiegészítve. És hoztunk nektek egy-két szép, karácsonyi olvasnivalót is - ha éppen inspirálódnátok. Mert az ünnepi hangulathoz a nyugodt, hétvégi közös sütés-főzések is hozzá tartoznak.
Húsmentes Hétfői sorozatunk részeként ezúttal egy abszolut vega interjúval kedveskedünk nektek. Két vega blogger beszélget a szakácskönyvírás-készítés érdekes folyamatáról. Szerzőnk, Nagy Zita (a Zizi kalandjai vegetáriánus blog szerzője) kérdezi másik szerzőnket, Bede Annát (Vegasztrománia) most megjelent első szakácskönyvéről. A 100fok facebook oldalán játszhattok Anna dedikált, és csodálatos fotókkal illusztrált vegetáriánus szakácskönyvéért!