Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

Múlt héten szerzőnkkel tarthattatok egy pannonhalmi gyógynövénysétára. Most pedig az ott megismert gyógyító fűszernövények felhasználásával készít egy nem szokványos parpadelle (széles metélt) "tésztát" különleges fűszerpesztóval.

Nyár végén, ősz elején készül - különféle fűszer- és gyógynövényekből - a pesztó. Ez a legtökéletesebb módja annak, hogy a fűszerek aromáját és frissességét elraktározzuk a hidegebb hónapokra. Augusztus végén Vadnövénykonyha sorozatunk szerzője a Pannonhalmi Gyógynövénykertben járt, ahol a bencés szerzetesektől tanult a gyógy- és fűszernövények hatásairól és felhasználásáról. Kövessétek őt egy nagy gyógynövénysétára.

Potyóka, mert potyog, lotyóka, hisz leesve szétloccsan és népi nevén fosóka szilva is - aki evett egyszerre belőle tetemes mennyiséget, annak nem kell magyarázni, hogy miért. Általában hagyják a fa alatt megrohadni, figyelmesebbek cefrének megmentik. Mi viszont szeretjük nagyon - és ahogyan a grúzok is - fantasztikus, fűszeres ketchupot készítettünk belőle.

Ami az Alföldön eperfa az a Dunántúlon szederfa. Most fellebbentjük a feledés fátyolát néhány vadon termő ehető növényről, gyümölcsről és visszatesszük őket, oda ahová valók, asztalra, tányérra, kamra polcára. Izgalmas kísérleti receptek következnek faeperre és a most érő mákra!


Előző cikkünk epres-bodzás duója, európai ízelőbimbóinkat kielégítő harmonikus páros volt. Most viszont szofisztikáltabb recepteket hoztunk, ahol az édes és sós ízek egyensúlyára építünk, valamint a nyitottságotokra. Mivel ezúttal az eper sós ételekben szerepel majd!

100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog