Téli vitaminforrásaink c. cikksorozatunkban legutóbb a gyökérzöldségekről írtunk (sárgarépa, fehérrépa, zeller), melyeket ritkán hagyunk egy-egy étel főszereplőjeként önállóan is érvényesülni. Így Húsmentes Hétfői receptként most egy egyszerű, gyors, különlegesen fűszerezett vitaminbomba répakrémlevest hoztunk nektek.
Téli zöldségeket és gyümölcsöket számba vevő sorozatunkban már szó volt egy népszerű gyökérzöldségről, a cékláról. Most szólóban kevésbé elismert rokonaihoz szeretnénk kedvet csinálni, akiket leggyakrabban hús- vagy zöldséglevesben és vadas szószban látunk. Egyenként bemutatjuk őket, és személyiségüket kiemelő recepteket is keresünk hozzájuk.
A szezonális téli zöldségkínálatban a káposztafélék biztos pontot jelenthetnek. Jó tárolhatóságuk, eltarthatóságuk miatt - egész télen frissen kaphatók, a savanyú káposzta magas vitamintartalma pedig sok friss gyümölcsével vetekszik. Gondoltátok volna, hogy a karfiol és a brokkoli is a káposztafélék családjába tartozik?
Honnan ered és mit jelent az újévi lencseevés hagyománya? Beáztassuk e a lencsét főzés előtt? A sót a főzés elején vagy csak a legvégén adjuk hozzá a főzővízhez? Mindenre igyekszünk választ adni még gyorsan, az év vége előtt, hogy ne az újévi lencsén múljon a 2014-es évünk sikere.
Miután előző cikkünkben a libasütés minden csínját-bínját kiveséztük, ma, Márton nap alkalmából a liba legkedveltebb részének, a libamájnak az elkészítését mutatjuk be lépésről-lépésre. Ezt a különleges alkalmakra tartogatott csemegét sokféle módon elkészíthetjük: süthetjük egészben, szeletekben, és készülhet belőle pástétom, terrine, májkrém is. Mindegyik verzióhoz hoztunk részletes leírást és recepteket.