Ami az Alföldön eperfa az a Dunántúlon szederfa. Most fellebbentjük a feledés fátyolát néhány vadon termő ehető növényről, gyümölcsről és visszatesszük őket, oda ahová valók, asztalra, tányérra, kamra polcára. Izgalmas kísérleti receptek következnek faeperre és a most érő mákra!
A nyári melegben nagyon jól tud esni egy adag hűsítő, gyorsan, egyszerűen elkészíthető jéghideg édesség. Viszont nincs az az elszánt konyhatündér akinek nagy kedve volna bekapcsolni a sütőt. Jó hírünk, hogy vannak olyan sütemények, melyek nem igényelnek sütést, csak egy kis türelmet, hogy kivárjuk míg kellőképpen lehűlnek.
A töltött sült sós tészta jó! Akkor is ha indiai samosa, indonéz panada vagy pastel, olasz calzone, brazil pastel, spanyol empanada vagy empanadilla. Ugyanonnan ered az összes felsorolt streetfood. Mi most a hires spanyol empanadillashoz hoztunk nektek egy receptet. Forró nyári estéken egy pohár bor mellé igazi tapas-bár hangulatot varázsol majd.
Egyik kedvenc nyári hűsítő italom (a jegeskávé mellett) a limonádé. Ha szentelünk neki egy kis figyelmet, kiderül, hogy jóval több is lehet, mint citromlésűrítmény, cukor és víz. Cikkünkből kiderül, mire van szükség a tökéletes limonádé elkészítéséhez - egy kis csavarral.
Hétfőn az egyik leghíresebb hideg spanyol krémleves, az ajo blanco receptjét hoztuk el nektek. Ma pedig egy hideg, szintén kenyérrel és olívaolajjal készülő paradicsomos spanyol krémleves receptje érkezik. Nem, ez sem gazpacho!