AJÁNLÓ
 
10:00
2015. 10. 23.
Korábbi posztunkban természetes ajakbalzsamot ajánlottunk arra az esetre, ha meguntad a karácsonyi...
A bejegyzés folyatódik
 
10:00
2015. 10. 23.
Ha még nem mindenkinek vettünk karácsonyra ajándékot, ám szívesen kimaradunk a zsúfolt üzletek...
A bejegyzés folyatódik
 
10:00
2015. 10. 23.
Sokan nem tudják, de az avokádót már az inkák is termelték és fogyasztották. Egy régóta...
A bejegyzés folyatódik
 
10:00
2015. 10. 23.
Tudtátok, hogy az eredeti brownie Chicago-ból származik? Pletykák szerint a sütemény...
A bejegyzés folyatódik
 
10:00
2015. 10. 23.
Közeleg a Húsvét vége, és ismét fejtörést okoz a sok maradék étel? Van egy hely, ahova...
A bejegyzés folyatódik
Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

Dübörög a sütőtök szezon, a mascarponét pedig mindenki szereti. Egy laktató és egészséges tésztát ajánlunk a hosszú hétvégére. A receptet Selectfood küldte. 

Hozzávalók 4 személyre:

- 200 g  fekete lencse enyhén sós vízben megfőzve, lecsepegtetve (kb. 475 g lesz belőle) vagy hagyományos lencse
-500 g mascarpone 
-3 db  tojás 
-1 kk őrölt fekete kömény
-1-2 ek finomra aprított currynövény levélkéi  (vagy kakukkfű)
- kevés tengeri só
-kb. 1 kg sült sütőtök húsa a héjáról leemelve és lecsepegtetve kis sóval és tört fehér borssal, 
-2 egész fej fokhagyma héjában a sütőtökkel együtt szárazon sütve
kb. 215 g blansírozott, zöld színű zöldség (mángold, spenót, répa vagy cékla levele)
-500 g ricotta (vagy hagyományos túró)
-tengeri só, őrölt cayenne-bors vagy chili ízlés szerint
-pecorino romano sajto (éppen csak minimális mennyiségben)
-cannellonicsövek vagy előfőzött lasagne lapok

 

(Ez a töltelékmennyiség nekem 40 db cannellonicső megtöltéséhez volt elegendő, a szósz viszont csak 33 db-hoz, így javaslom a valamivel kevesebb töltelék, vagy kicsivel több szósz készítését. Akár még egy tojás és 1-2 db főzőtejszín hozzáadásával, így nincs szükség egy újabb doboz mascarponére.)

Elkészítés:

A sütőtököt vágjuk hosszában félbe, és fektessük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, héjával felfelé. A fokhagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, csomagoljuk alufóliába és tegyük a tök mellé. Süssük mindkettőt 180 fokon addig, ameddig megpuhulnak. (A fokhagyma jóval előbb puha lesz!)

Blansírozzuk a zöldségeket, vagyis forrásban levő, enyhén sós vízbe dobjuk őket 2-3 percre. 

A sült sütőtököt, a sült fokhagymagerezdeket, a blansírozott zöldséget, és a ricottát keverjük össze egy tálban, ízesítsük egy kis sóval, és cayenne-borssal vagy chilivel.

Egy másik keverőtálban egy kézi habverővel keverjük simára a mascarponét a tojásokkal, a currylevélkékkel, fekete köménymagporral, némi sóval és a főtt lencsével.

Merjünk a lencsés szószból tetszőleges méretű kerámia vagy jénai tál aljára, majd szorosan egymás mellé fektessünk rá a ricottás sütőtökpürével megtöltött cannelloni csöveket. (Ha nincs otthon, vagy nem tudunk beszerezni, akkor alternatívaként nagyjából előfőzött lasagne lapokat is használhatunk, amelyekbe egyszerűen beletekerjük a tölteléket.)

A csöveket csak egy sorban rakjuk a tálakba, és a tetejét fedjük be a lencsés szósszal. 

Szórjunk a tetejére kevés sajtot - pecorino romanot v. parmezánt.

(Tipp: Az elkészült cannellonit le is lehet fagyasztani!)



100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog