AJÁNLÓ
 
11:33
2015. 11. 30.
Korábbi posztunkban természetes ajakbalzsamot ajánlottunk arra az esetre, ha meguntad a karácsonyi...
A bejegyzés folyatódik
 
11:33
2015. 11. 30.
Ha még nem mindenkinek vettünk karácsonyra ajándékot, ám szívesen kimaradunk a zsúfolt üzletek...
A bejegyzés folyatódik
 
11:33
2015. 11. 30.
Sokan nem tudják, de az avokádót már az inkák is termelték és fogyasztották. Egy régóta...
A bejegyzés folyatódik
 
11:33
2015. 11. 30.
Tudtátok, hogy az eredeti brownie Chicago-ból származik? Pletykák szerint a sütemény...
A bejegyzés folyatódik
 
11:33
2015. 11. 30.
Közeleg a Húsvét vége, és ismét fejtörést okoz a sok maradék étel? Van egy hely, ahova...
A bejegyzés folyatódik
Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

A melegszendvicsről még mindig sok embernek a sonka, gomba, sajt jut eszébe, pedig a lehetőségek tárháza itt is végtelen. Bár jó alapanyagokkal és ízekkel egy gombás melegszendvics is fantasztikus lehet, mi most különlegesebb recepteket gyűjtöttünk össze. 

1. Sült céklás-mozarellás melegszendvics (Zöld Múzsa kedvence)

Hozzávalók: 

- 4-6 szelet rozskenyér

- 5 dkg vaj (szendvicsekhez érdemes sós teavajat használni)

- dijoni mustár (esetleg pici mustárral keverve)

- 2 közepes sült cékla 

- 25 dkg mozarella sajt (érett kecskesajt, vagy kéksajt)

- frissen őrölt bors

tálaláshoz:

- durvára vágott dió

- rukkola saláta

 

Elkészítés:

A melegszendvicsünkhöz ugyan csak két darab sült céklára van szükség, de érdemes 5-6 darabot sütni egyszerre, mert a sült cékla hűtőben tárolva egy hétig is eláll.  A céklákat alaposan mossuk meg, töröljük szárazra, spricceljük be vékonyan olivaolajjal, majd sózzuk, borsozzuk. Alufóliába csomagolva süssük 200 fokon, minimum 70 percig. 

A kenyérszeleteket vajazzuk meg, majd kenjük meg vékonyan dijoni mustárral. Ennek a receptnek az ízvilágához passzol az édeskés íz, ezért jó ötlet a mustárt összekeverni egy kis mézzel. (Másik opció, hogy a mustáros kenyér tetejére vékonyan narancslekvárt kenünk.)A kihűlt sült céklát pucoljuk meg, és vágjuk vékony karikákra. 

Mindegyik kenyérszeletre tegyünk 2-3 karikát, majd jöhet rá egy-egy szelet sajt.

Melegszendvicssütőben (vagy a normál sütőnkben) pirítsuk rá a sajtot, tálaláskor szórjunk rá durvára vágott, pirított diót, és tegyünk mellé friss rukkola salátát.

2. Camembert sajtos-diós melegszendvics, fahéjas almakörettel

Hozzávalók:

- 4-6 szelet rozskenyér, vagy teljes kiőrlésű kenyér

- teavaj (szintén lehet sózott)

- 1 egész camembert

- egy nagy marék durvára vágott, vagy tört dió

- két nagy jonagold vagy gála alma

- méz

- 1 csapott kk. fahéj

Elkészítés:

A kenyereket megkenem vékonyan vajjal, rájuk helyezem a sajtszeleteket, majd melegszendvicssütőbe, vagy a normál sütőbe teszem.(Utóbbi esetén 170-180 fokon, bő negyedóráig sütöm.)

Közben a megpucolt és közepes kockára vágott almadarabokat minimális vízzel, nagy lángon, néhány perc alatt megpárolom. Összekeverem a fahéjjal,félreteszem. 

Egy üres serpenyőbe szórom a diót, és szinte folyamatos kevergetés mellett, nagy lángon megpirítom. (Vigyázat, a dió könnyen odaég, ha nem kevergeti az ember. Maximum két-három perces művelet ez is.)

A kész melegszendvicsre szórom a pirított diót, mellé szedem az almát, köretnek. Mind az almára, mind a szendvicsekre egy kevés mézet csurgatok.

3. Zöld almás-cheddar sajtos melegszendvics

Hozzávalók:

- 4-6 szelet rozskenyér, vagy teljes kiőrlésű kenyér

- teavaj

- 1 nagy zöld alma

- cheddar sajt

Elkészítés:

A vajas kenyérszeletekre ráhelyezem a vékony almaszeleteket. A tetejükre ráreszelem a sajtot. Melegszendvicssütőben, vagy normál sütőben készre sütöm őket. 



100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog