AJÁNLÓ
 
21:52
2015. 10. 29.
Korábbi posztunkban természetes ajakbalzsamot ajánlottunk arra az esetre, ha meguntad a karácsonyi...
A bejegyzés folyatódik
 
21:52
2015. 10. 29.
Ha még nem mindenkinek vettünk karácsonyra ajándékot, ám szívesen kimaradunk a zsúfolt üzletek...
A bejegyzés folyatódik
 
21:52
2015. 10. 29.
Sokan nem tudják, de az avokádót már az inkák is termelték és fogyasztották. Egy régóta...
A bejegyzés folyatódik
 
21:52
2015. 10. 29.
Tudtátok, hogy az eredeti brownie Chicago-ból származik? Pletykák szerint a sütemény...
A bejegyzés folyatódik
 
21:52
2015. 10. 29.
Közeleg a Húsvét vége, és ismét fejtörést okoz a sok maradék étel? Van egy hely, ahova...
A bejegyzés folyatódik
Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

Sacher cupcake

Közeleg a hétvége,ilyenkor elkezd főni a fejünk, hogy milyen édességet is kellene az édesszájú családtagok kedvéért készíteni. Lehet, hogy már nem a cupcake, hanem a cake pop (sütinyalóka) a divat, de Márk Szonja, a Makifood Főzőiskola oktatója és az Édesem Cukrászda tulajdonosa, most mégis a Sacher cupcake verzióját próbálta ki. Gyerekekkel, vagy gyerekek nélkül, nekünk ez mindenhogyan jó ötletnek tűnt. 

 

Hozzávalók 12 cupcake-hez:

a kandírozott sárgabarackhoz: 

- 225 g fehércukor

- 24 db aszalt sárgabarack

a sacher tésztához: 

- 100 g (minimum 70 százalékos) étcsokoládé

- 60 g teavaj

- 3 db tojás, szétválasztva

- egy csipet só

- 85 g nádcukor

- 60 g búzaliszt

a fényes csokoládémázhoz: 

- 250 g (minimum 70 százalékos)étcsokoládé

- 175 g teavaj

- sárgabarack lekvár

(opcionálisan tejszínhab és cukrozatlan kakaópor a díszítéshez)

Elkészítés lépésről lépésre:

Az aszalt barackkal kezdem. Felteszem főni a cukrot, 175 ml vízzel. Ha a cukor már elolvadt, hozzáadom a barackokat. 25 percig főzöm, hogy szép fényesek legyenek. Egyenként sütőpapírra teszem őket. (Ha nagyon ráérek, és igazán puha gyümölcsöket szeretnék, érdemes egy éjszakára a szirupban hagyni őket.) 

Előmelegítem a sütőt 180 fokra (légkeverésest 160-ra). Egy muffintepsi mélyedéseit kivajazom és kilisztezem (szilikonforma esetén nem szükséges). 

A vajat és csokoládét felkockázom, és vízgőz fölé helyezett tálban megolvasztom. 

A tojásokat szétválasztom. A sárgáját enyhén felverem, és a vajas csokihoz adom. 

A fehérjét a sóval lágy habbá verem. Hozzáadom a cukrot, és kemény habot verek belőle. Először csak a negyedével fellazítom a csokis részt, aztán a maradékot óvatosan hozzáforgatom, hogy össze ne törjem a habot. 

Beleszitálom a lisztet, és finoman elkeverem. 

Egy fagylaltos kanállal 2/3-ad magasságig töltöm a muffintepsi mélyedéseit a masszával. 18-20 percig sütöm. 

Miután kivettem a sütőből, várok 2 percet, aztán kifordítom a formából a muffinokat. Hagyom kihűlni. 

A fényes csokoládémázhoz felkockázom a vajat és a csokit, és ugyanúgy, mint előbb, felolvasztom,egy kis kanál cukrot adok hozzá. 

A süteményeket egy rácsra teszem, alá egy tepsit és sütőpapír teszek, hogy megmentsem, ami lecsorog majd, hátha még fel akarom használni. Minden muffin tetejére teszek 2-2 kandírozott barackot, és az egészet lekenem baracklekvárral. (Ha a lekvárunk túl masszív, egy kiskanál vízzel vagy melegítéssel tudok rajta lazítani.) 

Ha a máz is langyosra hűlt már, áthúzom vele a sachereket, azaz rájuk csurgatom felülről a csokiszószt. Fél órára hideg helyre teszem, hogy megdermedjen, viszont szobahőmérsékletűen tálalom a tejszínhabbal, és egy kevés kakaóporral meghintem. 



100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog