AJÁNLÓ
 
10:31
2015. 04. 07.
Mindig ugyanaz a menü? Unalmasnak tűnik a sonka-tojás-torma kombináció, és szeretnél valami...
A bejegyzés folyatódik
 
10:31
2015. 04. 07.
Ha valamikor, akkor Húsvét alkalmával sok családban állnak neki kalácsot sütni. A Marmorstein...
A bejegyzés folyatódik
 
10:31
2015. 04. 07.
Túlvásároltuk magunkat húsvétra, már mindenkit megvendégeltünk, és már rá sem bírunk nézni...
A bejegyzés folyatódik
 
10:31
2015. 04. 07.
Egy kis gasztronómiai utazást teszünk Olaszország Abruzzo tartományába, ahol az emberek húsvétkor...
A bejegyzés folyatódik
 
10:31
2015. 04. 07.
Bár elmarad a karácsonytól, húsvétkor is nagy a kísértés, hogy a kelleténél több kalóriát...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

Ismerős helyzet: a hűtőben még ott vannak a húsvéti lakoma maradékai, de már senkinek sincs kedve hozzájuk. Pocsékolás helyett ajánld fel, vagy hasznosítsd újra a menthető hozzávalókat! Egy kis inspiráció következik:

Rakott krumpli tojással, sajttal (Colors in the kitchen)



Hozzávalók:

(20*26*8 cm-es tepsibe, 6-8 főre - attól függ, hogy köret vagy főétel és természetesen éhségtől is függ:) )

900 g burgonya
5 tojás
2 kis pohár tejföl (350 g)
100 g reszelt sajt
só, bors
egy kevés olívaolaj vagy kacsazsír

Elkészítése:

A krumplikat alaposan megmossuk zöldségkefével és sós vízben készre főzzük. A tojásokat is megfőzzük. Meghámozzuk. A tepsi aljára 2-3 evőkanálnyi olajat csurgatunk (vagy egy kevés kacsazsírt teszünk).

Képzeletben osszunk minden alapanyagot négyfelé, úgy egyszerűbb lesz rétegezni.

Kezdjük el rétegezni: előbb a karikára vágott krumpli, tojás, majd tejföl és reszelt sajt. Fűszerezzük és indul a sor elölről míg minden el nem fogy (nálam 4 réteg volt, de természetesen lehet ez több vagy kevesebb is). A tetején tejföllel és sajttal fejezzük a sort.

Végül fűszerezzük és leöntjük még egy kevés olívaolajjal vagy kacsazsírt kanalazunk rá. Előmelegített 200 fokos sütőben alufóliával letakarva 20 percet sütjük, majd eltávolítva az alufóliát további 3-5 percet grill fokozatra (magasabb hőfokra 250-300) állítva megsütjük.

Húslevesből gombaleves (Selectfood)

Hozzávalók:

50-60 dkg csirkehús
kb. 1 kg gomba
1 szál sárgarépa
kis db zellergumó
2 dl sovány tejföl
1 nagy szál póréhagyma (zöld részével együtt)
2 ek. liszt
1 ek. vaj
0,5 dl brandy
frissen őrölt borskeverék

4 l víz

Elkészítés:

1. Tegyük a húst egy lábasba a sárgarépával, zellerrel és öntsük fel a vízzel. Sózzuk, tegyük fel főni. Forrás után lassú tűzön főzzük tovább.
2. A gombát mossuk meg, szeleteljük fel és pirítsuk meg egy kevés vajon. Ha kezdi a levét elfőni, öntsük fel a brandyvel, sózzuk meg és addig hagyjuk közepes lángon amíg el nem fő teljesen a leve.
3. Az alapléből vegyük ki a húst, sárgarépát és a zellert. Ha csontos húsból készül, akkor csontozzuk ki, szeleteljük kisebb darabokra.
4. A sárgarépát és zellert a gomba 2/3-ával és egy merőkanálnyi alaplével turmixoljuk le, azután keverjük hozzá a többi alapléhez. Tegyük vissza a tűzre.
5. Ezalatt a felkarikázott póréhagymát fonnyasszuk meg a megmaradt vajon, keverjük el vele a tejfölt és egy merőkanál levest.
6. Öntsük össze a tejfölös sűrítést a maradék gombával együtt a levessel, végül forraljuk össze.


 

100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog