Bár elmarad a karácsonytól, húsvétkor is nagy a kísértés, hogy a kelleténél több kalóriát fogyasszunk el. A családi összejöveteleken, a közös nagy reggelik és ebédek alkalmával nehéz nemet mondani. A megoldás: egy olyan menü, amit lelkiismeret-furdalás nélkül végig lehet enni. Desszerttel együtt.
A legközelebbi kurzusunkon, amelyet Rezi György tart, el is lehet sajátítani azokat a trükköket, amelyeknek köszönhetően egészséges, mégis elképesztően finom fogások kerülhetnek az ünnepi asztalra.
Rezi György 30 évesen nyitotta meg Budapest első görög vendéglőjét, amit egy spanyol, egy indiai és egy tengeri halas követett, 1990-ben pedig beindította Budapest első natúr konyháját is. Ez volt a Merlin Színház Jazz Étterme. Ez a konyha már akkor a slow food filozófiáját követte. A séf azóta is alapvetően fontosnak tartja, hogy kiváló minőségű, helyi termelőtől való alapanyagokkal dolgozzunk, és hagyjunk időt az étel „megszületésére”.
A görög és spanyol szakácsokkal való közös munka óta Rezi György konyhaművészetét a mediterrán konyha könnyedsége jellemzi, pl. a fogások rántás és habarás nélkül készülnek. Természetesen a legújabb projektjei – egy szentendrei lakásétterem és a szószokat, pástétomokat kínáló Gourmet Műhely – szintén a slow food és a „legjobbakból a legjobbat” elv alapján működnek majd.
A „Húsvéti lakoma bűntudat nélkül” nevű kurzuson először egy hideg feketeszeder-levest készítünk el, tejszín helyett joghurttal, a „levesbetét” pedig pirított mandula lesz. A „Valenciai saláta hegyi sonkával” nevű fogást a szokásos dresszing helyett naranccsal és olívaolajjal tesszük különlegessé, a főételt pedig - Tepsiben sült báránycomb-steaket – szezonális karamellizált zöldségekkel tálaljuk.
Az esetleges lelkiismeret-furdalást okozó Francia csokitorta miatt sem kell aggódni, ugyanis nagyon kevés lisztet tartalmaz (otthon liszt nélkül is elkészíthető). A torta egyszerre édes és keserű, a narancslekvárnak és a csokoládénak köszönhetően.
Még van néhány hely, a kurzusra itt lehet jelentkezni!