AJÁNLÓ
 
10:17
2016. 03. 14.
Korábbi posztunkban természetes ajakbalzsamot ajánlottunk arra az esetre, ha meguntad a karácsonyi...
A bejegyzés folyatódik
 
10:17
2016. 03. 14.
Ha még nem mindenkinek vettünk karácsonyra ajándékot, ám szívesen kimaradunk a zsúfolt üzletek...
A bejegyzés folyatódik
 
10:17
2016. 03. 14.
Sokan nem tudják, de az avokádót már az inkák is termelték és fogyasztották. Egy régóta...
A bejegyzés folyatódik
 
10:17
2016. 03. 14.
Tudtátok, hogy az eredeti brownie Chicago-ból származik? Pletykák szerint a sütemény...
A bejegyzés folyatódik
 
10:17
2016. 03. 14.
Közeleg a Húsvét vége, és ismét fejtörést okoz a sok maradék étel? Van egy hely, ahova...
A bejegyzés folyatódik
Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

Óriás tiramisu keksz

Végre tavasz van, így bizonyára mindannyian kimozdulunk valahova. Ha pedig kimozdulunk, akkor jól jöhet egy finom keksz, útravalónak. Mark Szonja, (az Édesem blog szerzője, és a Makifood Főziskola állandó tanára) tiramisu keksze számos ínycsiklandó összetevőből áll, elkészíteni ugyanakkor viszonylag egyszerű. Miért ne lepnénk meg a családot, vagy a barátokat ezzel a finomsággal? 

Hozzávalók (8 darabhoz):

- 200 g étcsokoládé

- 30 g teavaj

- 30 g sima búzaliszt

- 1/4 tk sütőpor

- 1/4 tk só

- 1/4 tk őrölt kávé

- 2 db tojás

- 130 g fehér vagy barnacukor

Hozzávalók a töltelékhez: 

- 250 g mascarpone

- 50 ml habtejszín

- 1 ek porcukor

- 1/3 vaníliarúd

- 1 ek kávélikőr (opcionális)

Elkészítés:

A csokoládét vízgőz fölött megolvasztom egy tálban, a vajjal. 

A lisztet átszitálom a sütőporral, a sóval és a kávéval. 

A tojásokat kihabosítom a cukorral. 

Finom mozdulatokkal a tojásokhoz forgatom a szoba-hőmérsékletű olvasztott csokoládét. Hozzáadom a lisztet is. 15 percre hűtőbe teszem a masszát. 

Közben sütőpapírral kibélelek három tepsit, és a sütőt előmelegítem 190 fokra (légkeverésest 170-re). 

Egy fagylaltos kanállal halmokat nyomok a masszából a tepsikre, egymástól 5 cm távolságra (nekem 6 fért el egyre). Az ujjammal kör formájúra igazítom őket. 9 percig sütöm. 

A mascarponét kikeverem a tejszínnel, a porcukorral, a kávélikőrrel és a vaníliarúd kikapart magjaival. Ha a kekszek kihűltek, kettesével összetöltöm őket a krémmel. Ehhez én habzsákot használtam, de egy kanállal is megoldható.



100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog