Mit együnk hétköznap ebédre a munkahelyünkön? Majdnem mindenki számára visszatérő probléma. Arra az esetre, hogy ha a magunk által elkészített verzióra szavazunk, jól jöhet Selectfood receptje, polippal vagy a nélkül.
Halas-polipos avokádósaláta
Hozzávalók 2-3 főre
3-4 db érett (de nem túlérett) avokádó meghámozva, felszeletelve
2-3 db keményre főtt tojás, felkockázva
kb. 25 dkg burgonya, meghámozva, apró kockákra vágva és enyhén sós vízben megfőzve vagy sütőben megsütve
1 db közepes lila hagyma nagyon-nagyon finomra felaprítva
2 maroknyi színes koktélparadicsom, a nagyobbak félbevágva
1-2 konzerv polip saját lében vagy olajban eltéve, lecsepegtetve
1-2 halkonzerv (makréla, hering) saját lében vagy olajban eltéve, lecsepegtetve
3-4 ek 100%-os (vagy frissen facsart) lime-lé
tengeri só, frissen őrölt fehér bors
Az elkészítés igen egyszerű: mindent jól összekeverünk, és még langyosan vagy behűtve fogyasztjuk.