AJÁNLÓ
 
07:41
2015. 09. 21.
Korábbi posztunkban természetes ajakbalzsamot ajánlottunk arra az esetre, ha meguntad a karácsonyi...
A bejegyzés folyatódik
 
07:41
2015. 09. 21.
Ha még nem mindenkinek vettünk karácsonyra ajándékot, ám szívesen kimaradunk a zsúfolt üzletek...
A bejegyzés folyatódik
 
07:41
2015. 09. 21.
Sokan nem tudják, de az avokádót már az inkák is termelték és fogyasztották. Egy régóta...
A bejegyzés folyatódik
 
07:41
2015. 09. 21.
Tudtátok, hogy az eredeti brownie Chicago-ból származik? Pletykák szerint a sütemény...
A bejegyzés folyatódik
 
07:41
2015. 09. 21.
Közeleg a Húsvét vége, és ismét fejtörést okoz a sok maradék étel? Van egy hely, ahova...
A bejegyzés folyatódik
Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

Mit együnk hétköznap ebédre a munkahelyünkön? Majdnem mindenki számára visszatérő probléma. Arra az esetre, hogy ha a magunk által elkészített verzióra szavazunk, jól jöhet Selectfood receptje, polippal vagy a nélkül. 

Halas-polipos avokádósaláta

 

Hozzávalók 2-3 főre

3-4 db érett (de nem túlérett) avokádó meghámozva, felszeletelve

2-3 db keményre főtt tojás, felkockázva
kb. 25 dkg burgonya, meghámozva, apró kockákra vágva és enyhén sós vízben megfőzve vagy sütőben megsütve
1 db közepes lila hagyma nagyon-nagyon finomra felaprítva
2 maroknyi színes koktélparadicsom, a nagyobbak félbevágva
1-2 konzerv polip saját lében vagy olajban eltéve, lecsepegtetve
1-2 halkonzerv (makréla, hering) saját lében vagy olajban eltéve, lecsepegtetve
3-4 ek 100%-os (vagy frissen facsart) lime-lé

tengeri só, frissen őrölt fehér bors

Az elkészítés igen egyszerű: mindent jól összekeverünk, és még langyosan vagy behűtve fogyasztjuk.

 



100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog