AJÁNLÓ
 
09:28
2014. 12. 26.
Itt a spárgaszezon! Korábbi cikkünkből mindent megtudhatsz a spárgáról: hogyan vásároljunk,...
A bejegyzés folyatódik
 
09:28
2014. 12. 26.
Elkezdődött a medvehagymaszezon! Hamarosan itt lesznek a friss zöldségek, zöldek is, de addig...
A bejegyzés folyatódik
 
09:28
2014. 12. 26.
Ha valami laktató, de egészséges ételre vágysz, és szereted a lazacot, akkor Colors in the...
A bejegyzés folyatódik
 
09:28
2014. 12. 26.
A lencse amellett, hogy a néphagyomány szerint bőséget, gazdagságot garantál az elkövetkezendő...
A bejegyzés folyatódik
 
09:28
2014. 12. 26.
Aminek a különlegességét a kókuszkrém adja. Ezt jellemzően a keleti konyha használja, a...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

A karácsony utáni időszak már nem a nagy közös vacsorák ideje, ilyenkor jönnek-mennek a rokonok, a barátok. A komoly fogások helyett érdemes többféle vendégváró falattal készülni. Ez a lazacpogácsa főfogásnak és az italokat kísérő ételnek is beválik, szilveszteri buliba is ajánljuk.

A hal gribiche-szósszal, a francia konyha egyik híres mártásával az igazi. A tojás, mustár, kapribogyó, majonéz, kovászos uborka és tárkony felhasználásával készülő hideg szószba most lime is került. Egy kis mediterrán hangulatot csempészhetünk vele a télbe.

Lazac "pogácsa" lime gribiche-mártással

(forrás: Flickr.com-High Over Happy)

Hozzávalók:
450 g lazac, 190 fokon 20 percig sütve, majd a húsa villával összetörve
1 db tojás
2 szál zöldhagyma, felaprítva
1/4 cup teljeskiörlésű cracker, összetörve
2 evőkanál majonéz
1 evőkanál dijoni mustár
1 teáskanál Worcestershire szósz
1 gerezd fokhagyma, lereszelve
1/2 citrom vagy lime leve és a héja
1/4 cup friss koriander, felaprítva
só, bors
liszt a panírozáshoz
olaj a sütéshez

Elkészítése:

Egy tálban keverjünk össze minden hozzávalót (kivéve a lisztet és az
olajat), formázzunk pogácsákat belőle és forgassuk meg lisztben.
Serpenyőben hevítsünk olajat, majd süssük a halkroketteket, amíg
aranybarnák lesznek. Tálaljuk lime gribiche mártással.


Lime gribiche mártás

Hozzávalók:
1 db lime, héja és leve
2 db főtt tojás, sárgája villával összetörve, a fehérje felaprítva
1 teáskanál dijoni mustár
1 teáskanál kapribogyó, felaprítva
1 db kis kovászos uborka, felaprítva
1 teáskanál petrezselyem, felaprítva
1 teáskanál tárkony, felaprítva
1 teáskanál metélőhagyma, felaprítva
2 evőkanál majonéz
só, bors

Forrás: Wikimedia Commons

Elkészítése:

Keverjük össze a tojássárgáját a majonézzel, mustárral és lime
levével. Adjuk hozzá a többi alapanyagot, sózzuk, borsozzuk.

100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog