AJÁNLÓ
 
09:20
2016. 03. 07.
Itt a spárgaszezon! Korábbi cikkünkből mindent megtudhatsz a spárgáról: hogyan vásároljunk,...
A bejegyzés folyatódik
 
09:20
2016. 03. 07.
Ha valami laktató, de egészséges ételre vágysz, és szereted a lazacot, akkor Colors in the...
A bejegyzés folyatódik
 
09:20
2016. 03. 07.
A lencse amellett, hogy a néphagyomány szerint bőséget, gazdagságot garantál az elkövetkezendő...
A bejegyzés folyatódik
 
09:20
2016. 03. 07.
Aminek a különlegességét a kókuszkrém adja. Ezt jellemzően a keleti konyha használja, a...
A bejegyzés folyatódik
 
09:20
2016. 03. 07.
Február utolsó napjai az év legnehezebb napjainak számítanak. Mindjárt itt a tavasz, de azért...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

Elkezdődött a medvehagymaszezon! Hamarosan itt lesznek a friss zöldségek, zöldek is, de addig is, következzen egy olyan recept, amiben a medvehagyma lehet az egyik főszereplő. 

A Selectfood receptjében szereplő sós lepény nagyon jó alternatíva a maradék főtt burgonya felhasználására, de megéri külön ezért is főzni pár szemet. Bármelyik étkezéskor megállja a helyét, legyen az reggeli, ebéd vagy vacsora.

"A vadon termő zöldek mennyiségét lehet növelni, nekem sebtében ennyit sikerült szednem, ezért ennyi került bele. A csalánnal természetesen kesztyűs kézzel kell bánni, de megéri a fáradozást. A fiatal hajtásokat szedjük. Alapos hideg vizes átmosással már ártalmatlanná lehet tenni a csalán hangyasavtartalmú mirigyszőreit, de egy rövid hőkezelés után garantáltan nem bánt. Még az ártalmatlanítás előtt a konyhában kézenfekvőbb konyhai csipesszel hozzányúlni."

Burgonyás tönkölylepény lazaccal, kecskesajttal és vadon termő növényekkel töltve

lazac medvehagyma recept selectfood tavasz burgonya tönkölyliszt kecskesajt

 

Hozzávalók:

200 g dinsztelt vöröshagymás főtt, áttört burgonya (sóskamártás mellől maradt)
200 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
egy kisebb tojás (40 g)
narancshéjas tengeri só

300 g serpenyőben átsütött lazac kiszálkázva, laskáira szedve
kb. 100 g (vagy ízlés szerint) medvehagyma, (lehet tyúkhúr és zsenge csalánhajtás / vagy , komlóhajtás, ami éppen van)
150 g lágy natúr kecskesajt (morzsolható állagú)
narancshéjas tengeri só*
frissen reszelt szerecsendió
2 db kisebb tojás (80 g)

lazac medvehagyma recept selectfood tavasz burgonya tönkölyliszt kecskesajt


Elkészítése:

1) Keverjük össze a vöröshagymás burgonyát és a lisztet, üssük bele a tojást, ízesítsük egy kis sóval és gyúrjunk belőle tésztát. Vajazzunk ki vékonyan egy 18 cm átmérőjű piteformát és béleljük ki a tésztával. 175°C-on süssük elő 20 perc alatt, a sütő középső rácsán.

2) Közben készítsük el a tölteléket. Mossuk át alaposan a medvehagymát (vagy a csalánt és a tyúkhúrt), és csepegtessük le. Hevítsünk fel egy serpenyőt szárazon, majd dobjuk rá a zöldeket 1-2 másodperc erejéig. Forgassuk át és vegyük ki gyorsan a serpenyőből.


3) Morzsoljuk hozzá a kecskesajtot, ami ha nem sós, akkor sózzuk is meg egy kicsit és reszeljünk bele szerecsendiót. Keverjük hozzá az aprított lazachúst és a tojásokat, majd keverjük alaposan össze.

4) Öntsük a keveréket az elősütött burgonyalepényre és süssük további 20-25 percig.

Hidegen és melegen is egyaránt finom.

* A narancshéjas tengeri sóhoz kezeletlen héjú narancs héját reszeljük vagy vágjuk vékonyka csíkokra - a fehér része nélkül - keverjük össze tetszés szerinti sóval, zárjuk egy jól zárható üvegcsébe és érleljük néhány hétig. Én mindig tengeri sót használok, és bármely más citrushéjjal remekül működik, de készítettem már felszeletelt kumqvattel is. Halakhoz, húsokhoz és vegetáriánus ételekhez is szívesen használom.

Maki Stevenson, a Makifood főzőiskola alapító-séfjének tippje: 

Készítsük el a lazacot is a sütőben, bőrével lefelé elhelyezve.

100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog