AJÁNLÓ
 
10:33
2015. 06. 26.
Korábbi posztunkban természetes ajakbalzsamot ajánlottunk arra az esetre, ha meguntad a karácsonyi...
A bejegyzés folyatódik
 
10:33
2015. 06. 26.
Ha még nem mindenkinek vettünk karácsonyra ajándékot, ám szívesen kimaradunk a zsúfolt üzletek...
A bejegyzés folyatódik
 
10:33
2015. 06. 26.
Sokan nem tudják, de az avokádót már az inkák is termelték és fogyasztották. Egy régóta...
A bejegyzés folyatódik
 
10:33
2015. 06. 26.
Tudtátok, hogy az eredeti brownie Chicago-ból származik? Pletykák szerint a sütemény...
A bejegyzés folyatódik
 
10:33
2015. 06. 26.
Közeleg a Húsvét vége, és ismét fejtörést okoz a sok maradék étel? Van egy hely, ahova...
A bejegyzés folyatódik
Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

hal sörös bundában

"Ez a portugál  tőkehalas patanisca a petiscos (snack), vagy más néven salgadinhos (sós snack) táborát erősíti. A tőkehal egy sörös-fűszeres masszában van kikeverve, majd olívaolajban kisütve.  Sűrűn fogyasztják rizzsel,  vagy szendvicsbe téve, vagy csak úgy, kedvcsinálóként. Én mindig sikert aratok vele!" - írja Selectfood.

Ha esetleg unod a sült hekket és az egyéb, hagyományos panírban kisütött halakat, próbáld ki ezt, több legyet üthetsz egy csapásra! Megtanulsz egy különlegesen finom, portugál receptet, nem mellesleg sütéssel együtt alig több, mint félóra alatt elkészül.

                       Tőkehal-pataniscas (Pataniscas de Bacalhau)

(mérettől függően nagyjából 50 db-hoz)

  • 575 g sóban szárított, kiáztatott tőkehalszelet, vagy fagyasztott tőkehalfilé, vagy mindkettő fele-fele arányban
  • 3 db  tojás
  • 150 g vöröshagyma finomra aprítva
  • 1 nagy maréknyi friss petrezselyem finomra aprítva
  • kb. 2 g frissen őrölt fekete bors
  • 4 dl világos sör
  • 180 g búzaliszt
  • tengeri só (amennyiben fagyasztott natúr tőkehalfilét használunk)

Elkészítés:

Ha fagyasztott tőkehalat használunk, akkor jéghideg vízben olvasszuk ki. Majd tegyük egy tetővel rendelkező fazékba, öntsünk rá annyi forró (de nem forrásban lévő) vizet, amennyi éppen ellepi, s fedjük be az edényt. Hagyjuk így állni 25 percig.
Szűrőlapáttal emeljük ki a vízből a halszeleteket és hagyjuk kihűlni. Mikor már langyosra hűlt, kézzel, nagyon alaposan szálkázzuk ki őket, és tépkedjük kisebb darabkákra.
Tegyük a kiszálkázott haldarabkákat egy keverőtálba, és adjuk hozzá egyesével a fenti sorrendben a többi alapanyagot, mindegyik után - villával - jól összekeverve.
Öntsünk egy serpenyőbe ujjnyi magasan olívaolajat, hevítsük fel, s 2 evőkanál segítségével helyezzünk bele kis halmokat a tőkehalas-sörös masszából. Mindkét oldalukat süssük aranybarnára, majd papírtörlőn itassuk le róluk a felesleges zsiradékot.



100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog