Előző cikkünben mindent leírtunk a cékláról: előnyös hatásairól, felhasználásáról (sütibe, chipsnek, stb.), különböző fajtáiról. Most pedig egy szezonális, gyors, hétköznap is könnyen elkészíthető receptet hozott nektek Maki. Egy meleg sültcékla salátát - pont ilyen hideg napokra.
Igaz, hogy nem könnyű étel, ám valahogy mégis mindig a nyár, a kánikula és a strandolás jut eszünkbe a lángosról. Ilyen melegben biztos, hogy kimeríti a főétkezés fogalmát, és a húsevők fejében sem hiszem, hogy megfordul, hogy bármi hiányozna a tányérjukról. Chef Maki kecskesajtos céklakrémmel bolondítja meg a strandok klasszikusát.
Hét elején életmentő konyhai tippeket kaphattatok Chef Makitól kánikulára. Kiderült, mit érdemes enni-inni, mely ételek és italok hűtik le a szervezetünket. Ilyen melegben nagyon jól tud esni egy adag hűsítő, gyorsan, egyszerűen elkészíthető édesség is. Viszont nincs az az elszánt konyhatündér akinek nagy kedve volna bekapcsolni a sütőt. Jó hírünk, hogy vannak olyan sütemények (igen: torták is!), melyek nem igényelnek sütést, csak egy kis türelmet, hogy kivárjuk míg kellőképpen lehűlnek.
Ugye volt már olyan pillanat, amikor hirtelen valamilyen édességre lett volna szükség? Finomra, szépre, egyszerűre, gyorsra. Akár torta is lehetne... de a torta nem otthonra való. Ez legalábbis az általános nézet. A többség a torta szó hallatán rögtön cukrászdában gondolkodik, eszébe sem jut otthon hozzáfogni. Miért nem? Mert bonyolult. Mert könnyen elrontható. Mert időigényes.. és még sorolhatnám az okokat. Pedig a torta igenis lehet gyorsan elkészíthető, finom és még akár szép is, házilag, ráadásul vagyonokat sem kell rá feltétlenül költenünk.