Igen, lehet, hogy nehezen hihető, de létezik finom és könnyen elkészíthető sütemény liszt, tej, tojás és cukor nélkül! Az édesség iránti vágy főként a tavaszi-téli időszakban erősödik fel bennünk, amikor viszonylag kevés idénygyümölcs érhető el a piacon. Ezért aztán gyakran abba a hibába eshetünk, hogy süteményekkel próbáljuk kompenzálni ezt az igényt. Most új szerzőnk, Jéger Angéla (Biomisszió blog) édesség receptjét osztjuk meg veletek, melyet minden diétázó vagy allergiás ismerősötök bátran fogyaszthat, de azoknak is ízleni fog, akik a "rendes" süteményekhez szoktak.
Előző cikkünkből mindent megtudhattok az európai és magyar fánkokról, és farsangi hagyományokról. Most pedig egy igazi klasszikus, télűző túrófánk receptet hoztunk nektek, melyet szerzőink fűszeres sziruppal és pikáns chutneyval tettek különlegessé.
Hozunk nektek egy kis ünnepi hangulatot a tél leghosszabbnak tűnő, utolsó hónapjára, februárra. Ha a februárra gondolunk, általában azért egy jó dolog eszünkbe jut: a farsang, és az ehhez kapcsolódó vidám összejövetelek, evés-ivás, télűző bálok. Most olyan sok fánk receptet összegyűjtöttünk nektek, hogy végig ünnepelhetitek majd egész februárt!
Karácsonyi cikk- és receptsorozatunkból kihagyhatatlan, a puszedlik, mézeskalácsok és fahéjas csillagok köréből kiemelkedő, nagy karácsonyi klasszikus: a bejgli. Minden családban akad egy megörökölt recept - örökítsétek tovább ezeket ti is! Most Szabó Noémi, többek között cukrász ABC sorozatunk és a Mandulasarok blog szerzője, hozta el nektek saját verzióját erre a csodálatos ünnepi süteményre. A hétvégén már tesztelhetitek is a receptet, mert - ha addig el nem fogy - karácsonyig eláll, és egyre finomabb lesz...
Karácsonyi sorozatunk előző részeiben különleges, forró karácsonyi-téli italokat és gasztro-ajándékokat készítettünk. Most három gyorsan - akár ajándéknak is - elkészíthető, finom és egészséges, sokáig eltartható (azaz jó előre is megsüthető) cookie és keksz receptjét hoztunk nektek. Még a Mikulás sem késett el vele ha ma este nekilát...