A tavaszból pár nap alatt hirtelen nyár lett, mi pedig nagy örömmel zúdulunk ki a szabadba! Borkóstolók, színvonalas vidéki éttermek, termelői és bio piacok, lakásétterem, tapas bár és street food mellett számtalan ízes-színes programot ajánlunk nektek a korai nyárra.
Minden hónapban kaptok tőlünk egy folyamatosan frissülő gasztronómiai program- és inspiráció csomagot. Lehet belőle csemegézni hétvégére, kávészünetben, olvasnivalónak. Április végén, május elején számtalan szabadtéri program közül válogathattok. Már jó idő van, de a nap még nem perzsel, menjetek piknikezni! Indulnak a szabadtéri termelői piacok is, a friss zöldekből való feltöltekezést, tavaszi piaci nyüzsgést se hagyjátok ki hétvégén!
A Makifood Főzőiskola egyik új tanára, Márk Szonja, az Édesem blog szerzője. Február végén gluténmentes desszertek órát fog tartani a Főzőiskolában, ezzel kapcsolatban is kérdeztük. Szonja bemutatja majd, hogy nem kell feltétlenül a gluténmentes lisztkeveréket lekapni a közért polcáról, hanem tudatosan válogatva a lisztek között, sokféleképpen és változatosan lehet gluténmentes desszertet készíteni. Az órára nem csak azoknak érdemes eljönniük, akik rákényszerülnek a gluténmentes diétára, hanem azoknak is, akik a megszokottakon kívül más liszt- és gabonafajtákkal is szívesen megismerkednének az egészséges táplálkozás jegyében.